| Cristina8145 a întrebat:

Puteti sa-mi spuneti punctul vostru de vedere la intrebarea 'de ce cultura romana a ratat permanent iesirea in lume( e o cultura inchisa)?' Funda

Răspuns Câştigător
| JustMusic a răspuns:

Pai asta e o chestie veche cultura romaneasca a elvoluat sau daca vrei tu asa a reusit sa iasa in lume pana in prima jumatate a sec 20 dupa odata cu schimcrea regimului cu intrarea in sfera de influenta a URSS ului nu sa mai putut sincroniza cu cei din vest mereu cand ei incepeau un curent nou noi eram cu unul in urma.
In prezent suntem foarte apropiati, am esit in lume prin cultura romaneasca.Si suntem recunoscuti pe plan cultural datorit aunor oameni pe care guvernatii mai vechi iau ignorat precum Constantin Brancusi cele imi multe opere sunt la Paris, cu toate ca el a vrut sa le lase mostenire Romaniei, G Gheorghiu Dej a refuzt, sau multi scriitori care au fost exilati ca Mircea eliade George Enescu, au fost primiti de franta cu bratele deschise si sau afirmat ca scriitori francezi mi se pare ca cel din urma a scris in biografie ca sa nasut la data cutare si nu specifica unde, iar mai tarziu pomeneste de franta ca o tara mama.
Romania e exilat oameni cu adevarate valori le-a intors spatele, si alte tari se bucura de ceea ce e al nostru dar nu am stiut sa apreciem.
In prezent, este un tip, imi scapa numele acum, care nu s-a putut afirma in Romania ca scriitor si s-a dus in frant unde ce crezi? Sa afirmat s e unul Foarte cunoscut, refuza sa zica ca e roman si sa vorbeasca romaneste.

Deci cultura romaneasca a rata sansa asta pentru ca mereu a intors spatele unor adevarate comori care au fost primite de alte tari, si care se mandresc cu ele.

1 răspuns:
| Claudys a răspuns:

Romania este o tara foarte frumoasa, cu persoane inteligente, oameni de afaceri destepti si foarte multe fete frumoase. Una din probleme e ca tara aia se apropie cu pasi repezi catre o modificare a claselor sociale. Vor fi persoane cu foarte multi bani si persoane care nu vor avea nimic. Tragic. Romanul e des precedut de instinctul lui nativ al efectului de turma. Daca majoritatea are tv alb negru, toti vor avea in scurt timp la fel pentru ca e moda. Viziunea vietii inchisa, o au batranii, persoanele de la tara sau copii care nu au vazut niciodata o alta strada in afara de aia pana la scoala si inapoi. Copii protejati de parinti ca nu cumva sa le cada intamplator din cer o bomba in mana si sa creada ca e telefon. Romania are potential, romanii au potential dar nu au finante ca sa ajunga unde vor. Sper ca te-am sadisfacut cu rasp.