| Denisaa1235 a întrebat:

Buna! Recent am intrat doar eu in online ca am astm si chestii. E foarte complicat, nu inteleg mai nimic. Dar nu asta e chiar problema, problema este ca eu sunt mai slaba si iau note proaste. Acum la ore, tot ce stiu sa zic e "da, am înțeles, vă aud" si cand nu stiu ceva, ceilalti din clasa incep sa rada si ma simt foarte prost si inconfortabil. Probabil ca am anxietate. Dar nu ma pot duce la psiholog căci parintii mei zic ca acolo se duc doar nebunii si mereu am certuri cu ei acasa. Vreau sa incep sa vorbesc la scoala si la orele online. Si sa le comentez celorlalti in caz ca râd iar la orice scot pe gură. Ma simt rau de vreo 8 ani de zile, cu prietenii nu prea am treaba dar cu colegii e grav si m-am saturat sa tot tac dar mi-e frica ca o sa zic ceva gresit. Am fost timida vreo 6 ani de zile, acum nu cred ca mai sunt căci e cu totul diferit în momentul de față, eu pot vorbi, uneori. Mai mult cand ma enervez si incep sa țip la ei. Dar foarte rar. Stiu ca nu ma puteti ajuta prea mult dar vreau macar niste sfaturi! La liceu as vrea sa-mi fac o noua reputatie. Stiu ca sunt a8-a si ca nu mai e mult, dar pur si simplu nu mai pot. Acum online, mereu am presiune in piept cand intru la ore și ma stresez mai ales cand n-am o tema sau n-am dat un test. Aspectul fizic mi-l urasc si la fel si vocea, deoarece ceilalti ziceau ca arat urat.

1 răspuns:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai primit cumva o educație religioasă încât să aibă valoare rugăciunile pentru tine?
Dacă nu, poți folosi auto sugestia.
Să repeți zilnic de mai multe ori, la oră fixă dimineața și seara o formulă pozitivă. De exemplu.
Curaj și încredere în mine.
Sunt relată la ore.
Mă simt pe zi ce trece din ce în ce mai bine.
Alege dta o formulă, mantră, ceea ce ai nevoie.
Ocupă-te de o tematică o dată, căteva săptămâni bune, și va da rezultate.