| Andra4862 a întrebat:

Bună! Recent mi-am cumpărat niște cărți și eram foarte incantata de ele, ca să aflu că la școală profesoara de romana a zis de ele ca sunt de copii mici. Cărțile sunt: Insula orfanilor, Povesteste-mi ceva, Din capul meu, Din 7 în 7 și Copiii de faina. Voi ce părere aveți? Apropo am 13 ani.

3 răspunsuri:
| 1onurSimion a răspuns:

Foarte frumos mă bucur cu că ai ales să citești niște cărți în loc să stai pe tiktok cum fac alți copii de 13 ani tu ai ales sa citești și sate educi ai mai multe de învăța în viața dintr-o carte decât Sâte uiți pe tiktok acum cum enorm de mulți copii fac la vârsta ta prostia și greșala imensă de mare când vei crește mai mare tu vei avea educație enorm de frumoasă pe când alți vor avea doar cere de "prietenie" din partea la bărbați...si doar alte modele de telefoane săi țină legați de gât pe tiktok sa cerșească atenție și validare de la bărbați însurați care au copii și soți la casele lor și ele fiind doar niste obsedate de bărbați... Bravo că nai ales drumul lor eu te felicit cu toată inima copile daca vreodată ai nevoie de niste manuale de o geantă nouă și haine să-ți iei pentru schoală noi să-mi scris este de ajuns eu Pentru copii ca tine mor căci știu că doar copiii că tine care citesc și învață pot schimba lumea în bine nu copii are stau pe tikok toată ziua telefoane si tablete. Copiii că tine merită protejați și protecție maximă.

BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO Andra ne mândrim cu tine cu Adevărat.

| irina4219 a răspuns:

Probabil așa încearcă să vă convingă să vă axați pe lecturile din programă. Și sfatul meu, ca absolventa de liceu, este sa nu le citești doar pe alea - mintea trebuie antrenată pentru a fi flexibila, iar toate cartile din programă urmează cam același tipar. Ca sa înveți cu adevărat trebuie sa citești din toate domeniile. Și chiar daca ar fi "de copii mici", ție ce ți pasă? Fiecare citește ce vrea, și mă miră faptul că așa o replică a venit de la o profesoară de română, care ar trebui sa încurajeze lectura diversificată. Poate voi suna și eu ca mamele acum happy dar serios, te felicit pentru cărțile citite. Și știi de ce? Pentru că în curând nu vei mai avea timp sa citești. Alege-ti acum lecturile pe care le vrei dacă tot așa îți plac așa mult, și citește. Spor!

| CălinMightAnswer a răspuns:

Citește ce vrei, cat timp nu este neadecvat varstei este super okay. Cat despre cartile alea propriu-zis nu stiu ce sa iti spun, mi-ar trebui niste timp pe care n-am cum sa-l investesc chiar acum ca sa vad daca iti vor fi utile sau nu. Tu citeste si decide tu singura in ce categorie de varsta le consideri, doar citeste. Cunoasterea este castig, cu Dumnezeu inainte, spor la scoala si in toate.