Imi pare rau ca mama ta este o femeie atat de nefericita si frustrata incat sa-si asupreasca propriul copil, dar in cazul asta, chiar nu-ti ramane altceva de facut, decat sa-ti iei valiza si sa pleci in lume, pentru ca, de ramai in casa aia, vei ajunge sa-ti iei campii, fiind controlata si manipulata la sange.
Am fost controlata si manipulata ca si tine de o mama ca a ta, pana la momentul cand am decis sa ma casatoresc cu baiatul pe care l-am iubit, desii eram doar anul intai de facultate, dar ma saturasem de interdictiile mamei si de amenintarile ei. Tata m-a sustinut si ideea salvatoare a fost sa ma casatoresc cu el si sa fim impreuna, mai ales ca noi eram deja la facultate impreuna, dar si frica mamei sa nu ma culc cu cineva inainte de casatorie o facea tirana.
Mama m-a amenintat, a urlat si a batut cu pumnul in masa, dar intr-un final i-a trecut. Ne-am casatorit si nu regret nimic, au trecut de atunci peste 30 de ani fericiti.
Din momentul in care m-am casatorit, am cerut foarte politicos si f rece, atat alor mei cat si alor lui, sa ne lase sa decidem singuri si sa nu ne mai manipuleze. De fiecare data cand ne vizitau, bineinteles ca mama era aia care imi spunea ce trebuie sa fac si cum sa fac pentru absolut tot. ma rog, diverse aranjamente prin casa sau cumparaturi, sau cine stie ce. I-am explicat intotdeauna cu frumosul ca, ii multumesc de sfat, ma voi gandii la el, dar eu si sotul ne dorim altfel si am vrea sa incercam in stilul nostru. Bineinteels ca avea momente cand spunea ca ea stie mai bine ca noi, ca ea are experinta, ca ea ne da cel mai bun sfat si daca gresim sa nu mergm la ea. Ei bine, nu am mers, indiferent ca am gresit, am invatat singuri din greslei si nu le-am ai repetat, dar nici nu m-am plans vreodata.
Vreau sa spun ca am fost un copil f bun si ascultator, dar sunt si foarte ambitioasa si incapatanata, asa ca, dupa casatorie, nimeni nu si-a mai impus vointa asupra mea! Doar eu si el, atat, amandoi discutand si decizand asupra relatiei noastre, vieii noastre, casniciei noastre.
Tu ai putea face la fel!
Ia-ti valiza, muta-te la el, sau mergeti si va casatoriti! Nu-ti trebuiesc multi bani pentru asta, doar pentru taxa si sa invitati 1 singura pereche, care sa va fie martori la casatorie.
Ia-ti viata in maini fetita si nu te mai lasa manipulata, ca vei fii nefericita toata viata, fa ceea ce vrei ca sa nu retreti mai tariu! Traieste-ti viata ta, nu viata mamei, fa ce vrei tu, ce-ti doersti tu, nu ce vrea ea.
Esti la varsta la care poti face asta si poti sa opresti toata manipularea asta, doar ca, trebuie sa iesi din casa mamei si sa ii arati ca esti capabila sa-ti folosesti capul.
Daca nu faci asta acum, toata viata vei fii controlata si manipulata si nu m-ar mira sa ajungi fata batrana la 50 de ani, frustrata si depresata, pentru ca mama ta nu va fi niciodata multumita cu vreun biata, indiferent pe cine i-ai aduce, eventual, iti va gasi ea unul cu care este ea fericita si multumita.
Pe scurt, impune o bariera intre tine si ea, cum fac toti de la varsta la care devin oarecum independentii! parinti, parinti dar cand se intrece normal nu e ok. de acum incolo ii poti spune ca semeni cu ea cand te jigneste, ca esti bucata rupta din ea. punct
Sa-ti iei valiza si sa pleci, asta ar fi o solutie demna de luat in seama! Ai 21 de ani, esti majora si poti sa-ti cauti de munca part time si sa te muti cu chirie, cu o prietena sau chiar cu iubitul.
Cand nu-ti convine ce-ti impun parintii, nu te plangi de ei, cauti o rezolvare ca esti majora!
Nu te tine nimeni cu forta pentru ca nu se poate, ai o varsta si sincer, mi-e mila de tine, dar nu te pot intelege, preferi sa te plangi in loc sa faci ceea ce trebuie: sa te muti!
Daca vine dupa tine, poti anunta Politia si le pot pune interdictie atat mamei cat si bunicii, asa ceva este inacceptabil si esti in situatia asta, pentru ca te complaci in ea.
@DonnaAlba, mama tuturor persoanelor care o intreaba ce are cu mine, de ce se comporta in halul asta, spune ca nu are incredere in mine si n o sa aiba niciodata. Ma desconsidera in ultimul hal, rade de mine in fata oamenilor. Cand tata se cearta cu ea pentru mine, mama ma jigneste, iar eu cand ma iau de ea si o intreb de ce m-a jignit, spune ca nu e adevarat, ca ea niciodata nu ma jigneste, iar tata e mincinos. In orice scandal cu orice persoana intoarce cuvintele in favoarea ei, chiar daca ea e cea care jigneste si nu cealalta persoana. Tata, matusa, unchiul, bunica din partea tatalui, sunt cei care ma sustin si se,, lupta,, cu ea dar e in zadar. Din zi in zi imi aud mai multe jigniri, insulte, ma streseaza. Azi de dimineata m-a sunat din Spania si a inceput sa tipe si sa ma jigneasca ca de ce imi comenteaza iubitul la pozele de pe Facebook, ca oricine le citeste se gandeste ca sunt curva. Nu am comentarii deplasate, doar alinturi gen,, iubirea mea,,. Sunt studenta la medicina veterinara iar eu vreau sa dau admitere la medicina umana pentru ca ma atrage mai mult, iar ea nu ma lasa, ma jigneste din cauza asta, ca e vina iubitului, ca mi-a spalat creierul, ca ea vrea sa raman la veterinara ca poate ma trece cu pile si i am zis ca daca trec cu pile, n o sa ajung un medic bun si nu vreau sa mi bat joc de oameni sau animale. Mereu pe whatsap ma suna cu video call sa ma verifice unde sunt, daca mintcu locatia. Daca vorbim la telefon si aude un zgomot de afara, sau de la vecini, gata crede ca sunt cu vreun baiat si ma pune sa i filmez casa.
Inca un sfat sanatos:
Blocheaza-ti mama pe FB!
Nu o lasa sa-si mai bage nasul in viata ta!
Imi pare rau ca mama ta este o femeie atat de nefericita si frustrata incat sa-si asupreasca propriul copil, dar in cazul asta, chiar nu-ti ramane altceva de facut, decat sa-ti iei valiza si sa pleci in lume, pentru ca, de ramai in casa aia, vei ajunge sa-ti iei campii, fiind controlata si manipulata la sange.
Am fost controlata si manipulata ca si tine de o mama ca a ta, pana la momentul cand am decis sa ma casatoresc cu baiatul pe care l-am iubit, desii eram doar anul intai de facultate, dar ma saturasem de interdictiile mamei si de amenintarile ei. Tata m-a sustinut si ideea salvatoare a fost sa ma casatoresc cu el si sa fim impreuna, mai ales ca noi eram deja la facultate impreuna, dar si frica mamei sa nu ma culc cu cineva inainte de casatorie o facea tirana.
Mama m-a amenintat, a urlat si a batut cu pumnul in masa, dar intr-un final i-a trecut. Ne-am casatorit si nu regret nimic, au trecut de atunci peste 30 de ani fericiti.
Din momentul in care m-am casatorit, am cerut foarte politicos si f rece, atat alor mei cat si alor lui, sa ne lase sa decidem singuri si sa nu ne mai manipuleze. De fiecare data cand ne vizitau, bineinteles ca mama era aia care imi spunea ce trebuie sa fac si cum sa fac pentru absolut tot. ma rog, diverse aranjamente prin casa sau cumparaturi, sau cine stie ce. I-am explicat intotdeauna cu frumosul ca, ii multumesc de sfat, ma voi gandii la el, dar eu si sotul ne dorim altfel si am vrea sa incercam in stilul nostru. Bineinteels ca avea momente cand spunea ca ea stie mai bine ca noi, ca ea are experinta, ca ea ne da cel mai bun sfat si daca gresim sa nu mergm la ea. Ei bine, nu am mers, indiferent ca am gresit, am invatat singuri din greslei si nu le-am ai repetat, dar nici nu m-am plans vreodata.
Vreau sa spun ca am fost un copil f bun si ascultator, dar sunt si foarte ambitioasa si incapatanata, asa ca, dupa casatorie, nimeni nu si-a mai impus vointa asupra mea! Doar eu si el, atat, amandoi discutand si decizand asupra relatiei noastre, vieii noastre, casniciei noastre.
Tu ai putea face la fel!
Ia-ti valiza, muta-te la el, sau mergeti si va casatoriti! Nu-ti trebuiesc multi bani pentru asta, doar pentru taxa si sa invitati 1 singura pereche, care sa va fie martori la casatorie.
Ia-ti viata in maini fetita si nu te mai lasa manipulata, ca vei fii nefericita toata viata, fa ceea ce vrei ca sa nu retreti mai tariu! Traieste-ti viata ta, nu viata mamei, fa ce vrei tu, ce-ti doersti tu, nu ce vrea ea.
Esti la varsta la care poti face asta si poti sa opresti toata manipularea asta, doar ca, trebuie sa iesi din casa mamei si sa ii arati ca esti capabila sa-ti folosesti capul.
Daca nu faci asta acum, toata viata vei fii controlata si manipulata si nu m-ar mira sa ajungi fata batrana la 50 de ani, frustrata si depresata, pentru ca mama ta nu va fi niciodata multumita cu vreun biata, indiferent pe cine i-ai aduce, eventual, iti va gasi ea unul cu care este ea fericita si multumita.
Pai ai 21 de ani, cat timp mai ai chef sa freci menta pe banii lor? Muta/te singura si asa nu mai are cine ce sa comenteze.
@EmptyBook E cam greu sa ma mut singura intr o garsoniera sau altceva din cauza ca nu sunt din Bucuresti
.ai 21 ani, ești fată mare cu viitor probabil strălucit, acum ia-ți jucăriile și mută-te cu precenul sau singură în altă casă, ia-ți un job, ceva din care să trăiești, apăi dacă te sprijină și tatăl tău, tu știi ce e de făcut.
Nu au ce să îți facă, nu te pot obliga să rămâi cu ele
deci pleacă,
maine o să-ți treacă
așa scapi de muierile alea nebune.
Buna. Chiar imi pare rau ca treci prin asa ceva . Incearca sa vorbesti cu mama ta ca de la mama-fiica sau femeie-femeie. Explicai ca nu faci nimic gresit in a avea un iubit, e normal. Eu am crescut cu tatal meu si el a fost primul care a aflat ca mi-am inceput viata sexuala la 17 ani nici de cum la 21 ( destul de urat din partea mea, dar asta e). Mi-a zis doar sa nu raman insarcinata si atata tot. Nu vreau sa zic ceva gresit dar ce povestesti tu aici parca ar fi mama ta vitrega nu mama ta naturala... Gandeste-te ca poate viata ta asa va arata cat timp vei sta cu ea. Nu zic sa te muti neaparat, dar gandeste-te si la viata ta pe viitor. O sa intre in tine negativism si poate ca nu vei fi fericita in viitor, vei ramane cu amintiri urate! Ai 21 de ani poti avea viata ta propie. Daca te intelegi cu tatal tau, discuta cu el si explica-i viata ta. Eu in locul tau as incerca sa discut, sa pui punct pentru ca orice ai face sau ai facut o mama nu are dreptul sa te umileasca si as pleca sa fiu fericita. Nu te desparti de iubitul tau chiar daca poate nu vei fi cu el toata viata, dar oricare ar fi in locul lui va fi la fel... Sper sa fi cat mai fericita!
@Florica1994, stiu ce vrei sa spui, doar ca e o problema aici: ea niciodata nu intelege ce incerc sa i spun, niciodata nu vrea sa ma inteleaga, vrea sa fie totul ca ea, nimeni sa nu i iasa din cuvant. Daca ma deranjeaza un gest facut de ea la adresa mea, si incerc sa i spun pe un ton frumos, calm ce ma deranjeaza, incepe cu,, fa esti cam tare tupeista cu mine, zici ca cine stie ce am facut, ai 21 de ani, tot copil esti si esti la mana mea cat timp esti in facultate,, Mereu ma ameninta ca daca imi incep viata sexuala, ma omoara si pe mine si pe baiat, ma dezmosteneste, si tot felul de amenintari. Tata cand ii explica ca sunt majora, si daca vreau sa fac ceva cu vreun baiat, pot sa o fac, e viata mea, alegerea mea, tata n o sa mi stea in cale, doar ma sustine si incearca sa o tina la distanta pe mama. Dar mama tot scorpie e, si incepe sa ma jigneasca, ii spune tatalui ca ii e rusine ca sunt copilul ei, ca eu stau mai mult naturala decat machiata cum sta ea, ca ii mananc banii( dar de fapt ea ii mananca prin vizitele saptamanale la coafor, haine), eu abia daca mi am cumparat o bluza in ultima luna. Ca eu in viata asta cu un singur lucru o fac mandra ca sunt copilul ei: virginitatea, in rest uraste tot ce fac, o fac de rusine( iar eu sunt o fata calma, linistita, cuminte, imi vad de facultate, si vede gresit ca am un iubit care ma sustine in tot ceea ce fac. Intr o zi, mi-a zis mama sa l trimit pe iubitul meu in strainatate la lucru ca e saracie unde are salariul de 15 mil, ca eu nu am ce face cu asa ceva, si ca daca ma uita, asta e.
Draga mea te rog du-te și fa-ți o viața liniștita. Mutate cu iubitul tău! Începutul e greu ca in orice! Eu am 23 de ani și sunt pe picioarele mele de la 19-20 de ani! Am plecat de la sat la oraș cu iubitul meu și sunt bine Doamne mulțumesc! Dacă iubitul te înțelege și ai incredere in el, numai sta pe gânduri! Multă bafta și curaj. Dacă tu nu faci nimic pentru tine, nimeni nu o face!
Geo2969686 întreabă: