Pentru varsta ta normal ar trebui sa ai in jur de 56 de kg....in fine lasand asta la o parte, pe prim plan e foarte important sa ai o alimentatie sanatoasa.
Acorda o parte din timp sportului!
Cat mai este cald afara, profita de activitatile din aer liber. Plimbarile pe bicicleta, joggingul pe plaja de exemplu, inotul in piscina sau in mare sunt doar cateva dintre mijloacele prin care poti sa elimini,, carnea... de la gratarul din week-end".
Atentie la micul dejun! Evita sa pleci la scoala cu stomacul gol. Incearca sa mananci macar o felie de paine sau un fruct. Daca nu, cu siguranta pe la ora 11.00 „vei napusti" asupra unei ciocolate.
Iata aici o cura de slabire:
Regimul se bazeaza pe teoria conform careia organismul isi creeaza un echilibru propriu prin obisnuinta.
Practic, daca este supra-alimentat in mod consecvent, organismul isi regleaza necesarul alimentar la nivelul dobandit prun supra-alimentatie, astfel ca acesta consuma in mod real necesarul fiziologic si stocheaza surplusul, generand obezitatea.
Regimul actioneaza astfel incat, in perioada I desfiinteaza echilibrul existent, in perioada a II-a coboara nivelul necesarului alimentar, iar in perioada a III-a stabilizeaza necesarul de echilibru la noul nivel creat.
Regula obligatorie:
In toate perioadele, dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa, se va bea o jumatate de litru de apa!
Alimentatia:
Atentie: cafeaua si alcoolul sunt inductori de foame! Se vor reduce cat mai mult.
Perioada I- 1 saptamana A/ 2 saptamani. B
Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste, cereale etc.), lactate, grasimi animale de orice fel, carne de porc, vita si pui, cartofi, fasole, mazare, linte, soia, banane, pepene verde, piersici, nectarine si alte fructe cu continut mare de zaharuri;
Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, telina, morcov, masline, porumb, rosii, ardei;
Alimente exceptionale:
oua, carne de peste, fructe de mare, lapte degresat, margarina(100% vedetala), ulei fara colesterol.
Perioada II- 2 saptamani A/ 4 saptamana. B
Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste etc.), carne de porc si de vita, cartofi, fasole, mazare, linte, soia, banane, pepene verde, piersici, nectarine si alte fructe cu continut mare de zaharuri;
Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, telina, morcov, masline, porumb, rosii, ardei, carne de peste, fructe de mare, lapte degresat, oua;
Alimente exceptionale:
carne de pui, branzeturi cu continut scazut de grasimi, cereale, margarina (100%vegetala), ulei fara colesterol.
Perioada III- 3 saptamani A/ 6 saptamana. B
Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste etc.), carne de porc, banane;
Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, telina, morcov, masline, porumb, rosii, ardei, carne de peste si de pui, fructe de mare, lapte degresat, oua, branzeturi cu continut scazut de grasimi, cereale;
Alimente exceptionale:
carne de vita, cartofi, fasole, mazare, margarina (100%vegetala), ulei fara colesterol.
Reguli de alimentatie:
Alimentele recomandate se vor consuma in orice cantitate si in oricate reprize se simte nevoia;
Alimentele exceptionale se vor introduce doar daca se simte nevoia, insa in cantitati ponderate;
Alimentele interzise nu se vor consuma decat in cazuri exceptionale;
Se pot consuma sau evita si alte alimente prin analogie (similitudine) cu cele din grupele prezentate.
Sper ca te-am ajutat, iti urez succes!
Nu ma pricep la diete, poate unul v-a venii aici, v-a citi raspunsul meu si el iti v-a da o dieta.
Asa eram si eu, mai plinut, si am decis sa ma schimb putin.
Important este sa ai vointa.
Eu am facut abdomenul facant in fiecare seara abdomene, si in seara urmatoare +50. Adica astazi 100 maine 150 si tot asa.
Daca vrei sa faci si ceva muschi la maini, flotari, cam la fel, doar ca +5 in fiecare noapte, azi 10, maine 15 etc.
Si ca sa dai jos din grasimea de la pulpe, alergare, cat poti in fiecare zii, dar nu alergare normala, trebuie sa alergi calumea, sa obosesti, si sa transpiri.
Pai ai nevoie de foarte multa vointa si in al doilea rand sa mananci cat mai putin prajit. Adica, cartofi prajiti, carne prajita, din astea incearca sa mananci mai putin, si sa mananci cel putin 1 fruct pe zi, un mar, o banana chiar daca nu ti se pare mult, ajuta enorm. Incearca sa incluzi in mancarea ta si SALATE sunt extraordinare. Pentru datul jos grasimii nu trebuie sa faci doar abdomene pentru ca faci muschi dar daca ai grasimea peste muschi nu se vad. Trebuie sa alergi, o ora - doua pe zi e ok daca ai role e si mai ok, 3-4 ore pe zi daca mergi pe role arzi foarte multe calorii. www.wikihow.com/Get-Six-Pack-Abs aici ai un clip cu exercitii pentru abdomen, mie mi se pare excelente, le-am incercat si chiar simti arderea. :)