| Dyony01 a întrebat:

Se apropie bacalaureatul si la matematica am o nelamurire pe care as vrea s-o clarific, cum as putea face diferenta dintre integrala care se rezolva prin parti si cea care se rezolva prin schimbare de variabila? Va rog frumos sa ma ajutati, daca stiti. as vrea o explicatie clara si pe intelesul meu, nu prea ma pricep la matematica si explicatiile intr-un limbaj matemetic s-ar putea sa nu ma ajute foarte mult.
Sper sa nu primesc critici, stiu ca trebuia sa ma interesez mai demult de materia asta stiind ca sunt intr-o situatie "nefasta". Multumesc mult celor care si-au "rupt" putin din timpul personal pentru a ma ajuta, ofer fundita pentru cea mai clara explicatie. Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| Andreea0612 a răspuns:

Pai, iti dai seama ca trebuie folosita integrarea prin parti atunci cand ai o inmultire intre doua functii simple pe care le gasesti de obicei in tabelul de integrale sau derivate (ca de exemplu x la 2, 1 supra x). Folosesti metoda schimbarii de variabila numai atunci cand integrala e prea complicata pentru a o rezolva "normal" si de obicei nu o gasesti nici in tabelul de integrale, nici in tabelul de derivate, sau mai bine zis, cand functia de sub integrala este o compunere dintre doua functii simple (ca de exemplu functia e la x compusa cu functia 2x-1, care inseamna e la 2x-1)