Întrebare recomandată | Rox3tte a întrebat:

Acum doua zile am fost mutata cu cea mai buna prietena a mea in banca, dar sincer nu imi prea place. Pentru ca s-a obisnuit sa nu isi mai invete pentru teste si se bazeaza pe mine. Si in plus unii colegi vor sa ii ajut si pe ei la teste, iar eu nu ma pot concentra deloc cu toate ca imi invat in timp ce ceilalti ies pe afara si fumeaza si se drogheaza.
Ce sfaturi imi puteti da?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa am patit si eu intr-o vreme.
Cu prietena poti vorbi si sa-i spui ce te deranjeaza. Daca ti-e prietena cu adevarat, nu se va supara. La fel poti face si cu colegii daca vrei, sau pur si simplu ii ignori. Isi vor da seama intr-un tarziu ca tu nu-i vei mai ajuta si chiar daca poate se supara un pic la inceput, le trece repede.
Nu merita sa-ti strci tu notele dupa ce ca si depui efort si inveti.
Iti doresc noroc si sa ai o seara frumoasa happy

10 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Sa-i spui dirigintei[sai dirigului]sa te mute si spune-i si motivul

| XxLauraVaZambestexX a răspuns:

Asa mi se intampla si mie. Eu de obicei le spun sa isi vada de treaba lor si sa ma lase in pace. Cat despre problema cu prietena ta, acolo situatia e un pic mai delicata. Cred ca ar trebui sa ii sugerezi sa se puna cu burta pe carte. Sper ca te-am ajutat happy

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Da-le raspunsuri gresite

| Zabbyel a răspuns:

Simplu
intai iti termini tu testul tau
apoi daca mai ai timp si de ei sa-i ajuti
ii ajuti love struck doar mi-esti hărnicuță big grinbig grin + este si frumos si fi un sprijin pentru alti
bucurate love strucklove struck
nu "bonsufla" tongue

| BellaKiოNana a răspuns:

Concluzia >stai singura!

| biancadinu99 a răspuns:

Eu zis sa-ti inveti in continuare lectiile si sa nu mai ajuti alti colegi, poate cateva cuvinte. Nu au cum sa se supere, si daca vei fi prinsa de un profesor tu vei fi cea cu nota mica si daca iti ajuti colegi nu te mai concentrezi bine si vei luat tot o nota mica. Ca de obicei cand esti intrebata la un test de un coleg. Spui ca nu ai facut acelsubiect inca sau ca nu sti si acoperi foaia cu mana sa nu poata copia nimeni! Se poate sa copieze absolut tot dupa tine, iar apoi profesorul daca vede va imparti nota, si tu vei fi cea dezavantajata! sad

| sabinan01 a răspuns:

Si eu am patit la fel.Dar prietena mea sa potolit atunci can profa i-a zis cadaca mai copiaza ii da 1.

Eu te-as sfatui sa-i spui astfel incat sa nu va certati. Daca iti ie prietena adevarata nu se va supara.Isi va da seama ca no sa se poata baza intotdeauna pe tine.

Sper ca ti-am fost de ajutor happy

| 369852147 a răspuns:

Pai, pana la urma nu trebuie sa le cedezi deoarece tu inveti pentru tine. Si ce daca e cea mai buna prietena a ta? Asta nu inseamna ca trebuie sa ii arati la teste. Sper ca te-am ajutat. :*

| Adutza_Ada_1997 a răspuns:

Sa nu ii ajuti nu trebuie sa ia nota pe meritul tau. Daca iti mai cer ajutorul le zici sa invete mai intai, si apoi sa iti ceara ajutorul.Doar parerea mea :03

| MaryusB a răspuns:

Vorbeste inainte sa inceapa testul cu ei sa ii spui sa te lase sa iti termini tu de rezolvat ca apoi o sa-i ajuti si pe ei si daca ei tot continua sa te streseze spune profesorului diriginte sa te mute in alta banca. Dacasa nu se intampla nici asta fii si tu mai rea...adica ameninta ca nu o sa ii ajuti deloc pe niciunul daca nu te lasa sa-ti faci treaba si chiar pune odata in practica asta stai cu nasul in foaia ta si nu lasa pe nimeni sa se uite dar sa ai grija sa le reprosezi dupa: "Uite vedeti ce se intampla daca nu ma lasati in pace". Succes!