| Capym a întrebat:

Buna seara, am 16 ani si situatia din familie este dificilă, sunt fara tata iar mama nu-si asuma responsabilitatea de mama, poate sa ma ia la casa de copii la această vârstă? Va rog vreau răspuns rapid

7 răspunsuri:
| LasleaIoan1972 a răspuns:

Poate sa te ia dar e mai rau ca acasa

| Violleta2022 a răspuns:

Da, poti fii luat la Casa de Copii pana la implinirea varstei de 18 ani.
Suna la telefonul copilului 116-111 care este gratuit si spune-le povestea ta. Cineva acolo te va ajuta!

https://www.tpu.ro/......116111-ro/

| Fatamuntilor a răspuns:

In ce sens,, nu-si asuma responsabilitatea''? Nu iti poate asigura cele necesare cresterii tale? e bolnava?
Mai ai si alte rude? Bunici, matusi?
Scopul celor dela Protectia copiilor nu este sa inchide copiii in centre. Daca rudele tale isi pot asuma responsabilitatea ta, te pot lua in plasament si chiar platite pentru asta.
Sau mama ta poate fi ajutata.
Mergi la asistenta sociala la Primarie si vezi ce posibilitati exista!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai poate, insa... este si cazul?
Ce s-a intamplat pana acum? Ai 16 ani, cum ai trait pana acum in acea familie?
Mai ai putin si faci 18 ani, iar dupa poti sa faci cam tot ce vrei. Ce inseamna acea responsabilitate asteptata de mama ta?
Te trateaza rau? Nu are grija de tine? Spune mai multe detalii, daca doresti, astfel am putea sa ne dam cu parerea asupra situatiei tale.
Sau daca intrebarea era numai legata de casa de copii, atunci ai aflat raspunsul.

Bafta sa ai!

| T0T a răspuns:

Se poate, dar... Mai bine o mamă fără responsabilitate. Am trecut pe la casa de copii și nu cred că ai vrea să fii nonstop cu alți 20-30 de copii, să renunți la intimitatea ta, să îți fure ăia lucrurile și să te abuzeze. Dacă mai prinzi și îngrijitori abuzivi, cu atât mai „bine". Restricțiile de acolo sunt aspre.

| Freya1 a răspuns:

Ai 16 ani, mai doi ani si vei fi pe cont propriu asa ca mai bine nu te hazardi sa mergi la un orfelinat, nu stii cum e viata acolo.
Plus de asta adolescenți de varsta ta tind de multe ori sa exagereze.Stiu si eu pe cineva de ani tai ce isi acuză mama in conditiile in care ii aduce sucul la pat, mâncarea sub bot el fara sa mai mearga la scoala sau sa se faca util cu o munca de vreun fel dar ea tot nu e buna pentru el ca nu ii da picheturi alese la masa, ca nu ii da bani c.acalau cum si cand vrea el, ca nu ii ia haine de firma, ca nu ii spală chiloți și etc.
Trebuie să învățați si voi la varsta asta sa va descurcati si sa va prăjiți un cartof, sa muncit un part time mai ales cand mama e singura si o ia si pe aratura.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!