Buna Daniela!
Situatia ta e una foarte delicata.
Daca se constata ca parintii te bat, te jignesc, te tin cu forta in casa, iar toate acestea se intampla in mod regulat (nu doar din cauza baiatului astuia) poti face plangere la protectia copilui si ei vor demara o ancheta, se va prezenta cazul unui judecator si daca mai ai rude, se vor intervieva respectivii cu privire la cresterea ta. Daca vor accepta, acestia iti vor fi tutori pana la 18 ani.Insa foarte mare grija, pentru ca daca tot ce ne spui noua aici, nu e adevarat si doar exagerezi, iar parintii tai iti vor numai binele, consecintele nu sunt deloc placute.
Daca pleci de acasa fara acordul aprintilor, ei pot anunta Politia si te pot aduce cu forta acasa. pana la 18 ani esti minora si ei sunt tutorii tai legali, decizand pentru tine.
Nici parintii prietenului si nici baiatul, nu au voie sa intervina in decizia parintilor tai, pentru ca pot intra la puscarie.
Legile sunt foarte clare, pentru seductoie (convingere), corupere si intretinerea de raelatii sexuale cu o minora.
In caz de refuzi intoarcerea acasa, parintii tai sau judecatorul, pot dispune sa mergi intr-o Casa de copii, pana la 18 ani, acnd esti libera sa faci ce vrei.
Off. Gata, gata! DESTUL! ÎN FIECARE zi aceleași probleme pe TPU! Ceartă cu părinții și luarea în considerare a unor decizii pripite. Vă rog cineva să îmi salveze esența plăpândă și colorată din ciclul ăsta infinit al traumelor mele psihice. Vreau să mă debarasez de jargonurile vieții și să mă înalț dinspre dualismul nelipsit al acesteia, într-o lume intermediară dar totuși sperată și limitată de valorile raționale și sufletești în aceeași măsură, cât și de spiritualitate transversală pe dinamismul nostru uman caracterizat de amăgirile pe care ni le impunem sau care ne sunt impuse zilnic. Vreau să zbor ca un fluture care emană strălucire printr-un proces care respectă principiul cauzalității însă, deci vreau să zbor pentru că există un curent care să mă poarte și să mă aibă în grijă, un curent cald care mă transformă într-o entitate care vrea să arate că odată a fost parte dintr-una din miliardele de stele pe care acum le admiră, visător, din lumea asta alimentată de elemente contradictorii.
Nu are nicio legatura cu intrebarea mea.
Daca parintii tai nu sunt de acord, da, tu esti minora si politia il poate aresta pe iubitul tau, dar fiind si el inca minor nu stiu, dar tu de ce nu vorbesti cu cineva despre asta? Adica, ca parintii tai de bat, nu au voie sa faca asa ceva.
Dar e adevarat ca s-a dat o lege legata de faptul ca daca ai 16 ani poti sa te mariti/faci ce vrei? Mi-a spus o femeie...