Probabil ai o varsta frageda si de aceea mama ta nu te lasa.
ea nu are de unde sa stie ca acolo sunt numai fete, iti vrea binele intr-un fel parintesc pe care tu nu il poti intelege.
cat despre cum sa o convingi asta nu am idee, dupa cum zice o vorba inteleapta "Este greu sa inveti un caine batran, trucuri noi"
Care este motivul pentru care mama ta nu te lasa?
Daca esti foarte mica de varsta, sau ai dovedit in trecut ca nu poate avea incredere in tine, acestea ar putea fi motive serioase si clare ca sa nu te lase la altii.
Totusi, care este motivul/motivele mamei tale?
Conteaza si cati ani ai, dar aici vorba de INCREDERE!
NU poti sa te arunci pur si simpu cerand sa te lase sa doormi la prietenele tale.
COMUNICAREA e calea cea buna! Vorbeste cu mama ta. Vorbeste-i de acele prietene, cheama-le la voi acasa de exemplu sa faceti temele impreuna.Mamele au intuitie buna si isi da seama daca acele prietene au oo infuenta buna pentru tine.Asta pe timp de zi.Si din cand in cand.
Urmatorul pas ar fi sa inviti tu acele prietene la voi acasa.Cu acordul parintilor ei si mamele vostre sa pastreze mereu legatura.
Daca ai trecut de acesti pasi, eu zic ca ai spart gheata si ai mari sanse sa facci ceea ce ti-ai dorit.
Nu uita ca mamele voastre sa fie mereu in legatura.Si nu ii cere acest lucru in timpul scolii si doar la sfarsit de saptamna sau in vacante.
Doar prin comunicare. In alte tari, sunt fel si fel de povesti intamplate la sleepovers, lucruri macabre. Nici in Romania nu e imposibil, dar din ce stiu, n-am auzit vreodata povesti. Nu o face sa te raneasca, ci sa te protejeze.
Cea mai buna metoda este comunicarea, incearca sa discuti deschis cu ea si sa afli motivele acesteia si sa vedeti daca este o cale de mijloc. Poate daca ar vorbi cu parintii persoanei unde dormi, daca ti-ar cunoaste prietenele, daca i-ai dat mesaje constant pe parcursul serii, poate ar face vreo exceptie.
Buna.Asigur-o pe mama ta ca ii vei da semnale din cand in cand, ii vei trimite poze sau o vei suna direct etc. astfel incat sa fie la curent cu ce faceti si sa nu mai fie paranoia ca va apucati de prostioare nepotrivite varstei pe care o aveti.Mai simplu este sa vorbeasca parintii prietenei care organizeaza acel sleepover cu parintii tai. Daca e vorba ca acestia nu sunt acasa, atunci eu tin cu mama ta, nu e ok sa nu fie niciun adult in locuinta.Eu am dormit acasa la prietene, acestea la randul lor au dormit la mine, dar mereu era cate un parinte prin preajma, nu ne lasa nimeni de capul nostru.
Incearcă aă oconvingi să primească prma dată la voi prietenele tale. Dacă le va cunoaste și va avea incredere in ele, poate va fi mai ușor.