Pentru parintii tai mereu vei fi un copil..si la 40 de ani.
Ei isi joaca rolul de parinti.le este greu sa accepte ca tu nu mai esti un copil mic.lipsit de aparare...si inconstient nu acepta maturizarea ta...de teama ca rolul lor se va sfarsi
Cu timpul or sa inteleaga.
Si eu am avut si am parinti ca ai tai..si nu regret ca nici la 20 de ani nu hoinaresc pe strazi la 1-2 noaptea cu golanii
Insa acum nu imi mai pot impune sa nu fac un anume lucru. daca eu am hotarat deja
...
Pfoai, uite ASA trebuie sa arate o intrebare.
Eu ar trebui sa-ti multumesc, ca ai avut grija sa postezi o intrebare corecta din punct de vedere gramatical, si ca mi-ai usurat si mie putin seara, dupa cate intrebari prostesti am citit
Problema este destul de simpla, si dese ori am avut "ocazia" de a raspunde la acest fel de intrebari si de a capata cateva informatii, care te pot ajuta.
In primul rand, nu trebuie sa privesti problema din punctul asta de vedere.
Nu trebuie sa ti se para ca ei se poarta cu tine ca si cu un copil de 15 ani. Trebuie sa vezi lucrurile altfel.
Ei nu se poarta cu tine asa pentru ca inca te cred mica.
Ei se poarta cu tine asa pentru ca esti fetita lor, si nu vor sa patesti nimic, ei inca te cred fetita lor mica, care are nevoie de ajutorul lor, iar eu incearca sa faca tot posibilul sa te creasca corect, si sa te ajute in continuare.
Este normal sa se intampla asta, pentru ca ei s-au obisnuit ca tu sa fii cuminte, sa-i asculti mereu, si acum ca ai implini, sau mai ai putin pana implinesti 18 ani, sunt "speriati" ca o sa devii ca celelalte fete, si findca te iubesc, nu vor sa se intample asta.
Admir faptul ca nu ii critici, si nu ii jignesti pe ascuns cum fac altii care zic ca nu mai suporta sa fie tratati asa.
Trebuie sa le explici ca ii iubesti foarte mult pentru ca te-au crescut cum te-au crescut, ca te-au educat in asa fel incat sa nu fii ca una din fetele alea de la coltul blocului care isi vand corpul la toti barbatii pentru placerile sexuale.
Trebuie sa le multumesti pentru asta, dar trebuie si sa le spui ca este timpul ca tu sa pui in practica toate aceste lectii pe care le-ai invatat, si sa-ti porti singura de grija.
Ai un baiat care te iubeste si te apara, si ai o educatie foarte buna, nu au de ce sa se teama.
Trebuie sa le explici frumos, astfel incat sa fie mandrii ca te-au crescut asa, si sa inteleaga ca de acum incolo, te poti descurca singura, pentru ca ei te-au ajutat pana acum.
Imi cer si eu scuze daca am gresit unele lucruri in raspuns, si intr-adevar, esti diferita de celelalte fete din ziua de azi, tocmai de aceea mi-a facut placere sa raspund la intrebarea ta, si sa incerc sa te ajut
Buna, Parintii tai fac asa datorita ca inca cred ca esti un copil, vor sa te protejeze asa cum te-au protejat ani la rand, ai putea sa le explici ca ai nevoie de mai multa libertate, adica sincer cand ai ajuns acasa la ora 9 tea certat, pe mine ma cearta ca de ce vin asa devreme. In fine asta nu conteaza, ai grija ce faci.
Bafta!
Salut! eu am 15 ani si parintii mei sunt la fel ca si ai tai. eu am incercat sa le explic dar pana acum nu prea am ajuns la un comun acord. poate ca eu sunt inca mica, dar tu ai aproape 18 ani! ar trebui sa cauti un moment propice in care sa fie amandoi in aceeasi camera si sa nu fie nervosi, iar apoi ii poti intreba din ce motive sunt atat de stricti...in cazul parintilor mei se mosteneste deoarece si bunicii s'au purtat cam la fel cu ei cand erau mici. incearca sa le explici ca(virgula) cu cat sunt mai stricti cu atat vei fi mai rebela si mai dornica de libertate pe viitor.
Ia-i pe amandoi la o discutie lejera, si incet si cu calm explica-le ca ai varsta majoratului cand poti decide singura ce e cu viata ta si esti deja destul de mare sa discerni singura ce e bine si ce e rau. Explica-le ca ai nevoie sa vezi viata cu ochii tai si sa faci propriile greseli. Cam asa m-au tinut si pe mine ai mei pana pe la 20 de ani, apoi cand m-au lasat singura eram deja prea timida si nestiutoare. Au profitat prietenele, prietenii (falsi) de mine, la serviciu eram foarte timida, pana la urma m-a dat afara. Am schimbat vreo 4 joburi pentru ca nu reuseam sa ma integrez. Cu baietii dezastru... primul care imi zicea k ma place deja eram in bratele lui. Si asta datorita faptului ca adolescenta mea a fost aproximativ ca a ta. Mare greseala... Sunt femeie matura, dar nu as proceda asa cu copii mei. Succes!
Bucura-te cat mai poti ca ai niste parinti grijulii carora le pada de ce se petrece cu tine, nu cred ca ai vrea sa fi in locul acelor copii pe care parintii ii neglijeaza si nu ii intereseaza de viitorul lor. Parintii tai tot timpul iti vor binele. Ar fi bine sa vorbesti frumos cu parintii tai si sa ii convingi ca prietenul tau este atent cu tine si ca ti la el. Deci nu uita nu ai ce le fsce parintilor... Sa-ti spun un secret: Eu am voie doar 2 ore pe zi la calculator, la 21:00 mi se ia telefonul... (Samsung galaxy s3) si bine ca mai raman cu televizorul Asa ca eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci griji, si sa nu iti pese de ce spune unu si altu despre parintii tai.
Imi cer scuze pentru greselile gramaticale, nu stau sa ma uit la fiecare cuvant...