| carmina34690643 a întrebat:

Am probleme cu mama. E prea stricta. Mereu a fost. M-a facut cand avea 39 de ani. Eu in cateva saptamani fac 18 ani. Abia de ma lasa rareori pe la majorate pana la 3 si asta pt ca stie ca ma aduce prietenul acasa. Eu sunt cuminte, nu fumez am note okay si mereu o intreb daca pot sa ies afara. Vara nu ma lasa afara decat pana la 10. Se cearta cu mine din orice. Vine cu nervi acasa si vorbeste artagos si dupa zice ca sunt eu obraznica si ca nu isi imagineaza cum de a facut un asemenea copil si zice ca deja am impresia ca pot sa fac ce vreau si ca o sa ma pedepseasca urat de tot. Eu niciodata nu am fost prietena buna cu mama cum sunt colegele mele cu mamele lor. Mama mereu a fost artagoasa. Pareri?

5 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Imi parere rau ca vorbesti asa de mama ta ca este o "stricata". Puneti cateva in minte si gandeste-te logic. De ce a ajuns asa de tarziu sa te aduca pe lume, de ce la varsta asta? Poate ca a avut o problema de sanatate si nu a putut sa fi putut ramane insarcinata sau alte motive pe care nu ti le-a spus ca sa nu te indispuna... sunt atatea.

Nu stii in sufletul ei ce a fost pe vremea aia. Acum 18 ani sincer nu era viata demodata.

Incearca sa o asculti si sa faci ca ea, inca esti sub tutela parintilor tai. Daca tot spui ca te enerveaza in tot. De ce nu-ti iei viata in proprile maini? Muta-te cu chirie undeva, ia-ti un job, lasa-te de scoala si mergi dupa proprile tale reguli. Crezi ca vei reusi cu ceva? Acele visuri la care spuneai ca vrei sa devin un director de film, crezi ca le mai poti face daca vei ignora orice sfat parintesc? Nu cred.

Fa si ca ea, fa si ca tine, dar in limitele normale. Cand vei fi pe proprile tale forte, nu vor mai fi atat de mult parintii pe capul tau.

Mama ta, facandu-te mai tarziu, poate ca nu isi da seama ca exagereaza, cu toate ca te protejeaza ca tie sa-ti fie bine. Incearca sa iti pui si alte intrebari in minte. Cand vei fi la randul tau mama si poate vei avea aceeasi varsta ca a mamei tale de a concepe copilul si el la varsta de 18 ani iti va spune pe la spate ca esti o stricata, simti ca iti poarta ura, tu ce vei simti in acel moment?

| Divy a răspuns:

La un moment dat vei avea și tu copii și fie vei fi ca ea fie vei fi permisivă, probleme pot apărea în orice situație, ștti viața de adult nu e așa cum pare, ai șefi la care trebuie să te supui, mâncare, curățenie, școala ta, facturile... după cum observi sunt o groază de lucruri și evident că ea e așa că nu vrea să aibă probleme cu tine.

Al doilea lucru e diferența de vârstă, poate colegele tale au mame mai tinere, pe lângă asta nu înțeleg de ce mama ta te-a avut la vârsta aia. Poate s-o distrat și ea nu știu, nu mă pot pronunța.

Poate dacă ai avea un job te-ar trata diferit, merită încercat, succes …

| johnbucuresti a răspuns:

SE REZOLVA
1 ) FA CUM ZICE EA catva timp si nu mai da banii pe prostii.
Incerca sa strangi toti banii
fiecare banut imparte
pana la vara
apoi la vara mergi la mare fara voia ei
apoi pune-o pe o fata sa sune acasa la tine sa spune ca a ramas gravida cu tine.
dupa care ia un job
si daca ai job poti inchiria casa ta
si gata pleci de acasa la casa ta
ce e asa greu?
apoi peste 1 an ii raspunzi la tel
sa vezi ca o sa se schimbe

| PedoBarbie a răspuns (pentru johnbucuresti):

E fată nu e băiat.

| johnbucuresti a răspuns:

Vezi mama sa nu vii cu burta mare la usa mea!
batting eyelashes