| andreas00tm13 a întrebat:

Anul acesta am intrat in clasa a 9-a la profilul de mate info.Ma aflu la unul dintre cele mai bune licee din oras.Problema mea este urmatoarea:
Invat greu la materiile specifice profilului meu,si anume chimia, fizica si matematica.Matematica la liceu mi se pare grea si o inteleg greu, la fel ca si fizica si chimia.Imi este greu sa ma concentrez,deoarece unele informatii le consider inutile si pur si simplu nu pot sa imi intre in cap.

In schimb invat mai repede la geografie, istorie si mi se pare mai interesanta economia.Au trecut doar 3 saptamani si observ ca imi este foarte greu la acest profil.Presupun ca va fi din ce in ce mai greu! Imi este frica ca nu ma voi descurca.Am o senzatie de stres cand merg la scoala, nu pot sta linistit.Din cauza ca invat greu la aceste materii nu mai am timp pentru mine.

Ce imi recomandati sa fac? Am nevoie de ajutor.

Răspuns Câştigător
| Catalinhhh a răspuns:

Oh... Hei prietene!
De ce ai ales mate-info? Au mers mai mulți prieteni acolo? Te-au forțat părinții? Sau ai crezut că vei învăța informatică și vei face jocuri? Nu e chiar așa, respectivele materi se împletesc între ele. Pe lângă asta tezele sunt foarte aiurea dacă încă de acuma nu înțelegi și faci greu față.
Economie? Interesant... Eu sunt la Contabilitate - Economie, e foarte ok aici, însă nu te poți culca pe o ureche.
Aici din a 11a nu mai faci : bio, chimie și fizică. În schimb ai multe ore de specialitate precum: Contabilitatea Unități Economice, Comunicare, Protecția Consumatorului, Patrimoniul Unității, Marketing, Economie. E ușor dacă îți place și înțelegi rostul lor.
Din punctul meu de vedere aici la contabilitate, toate materile au sens și se leagă. Da facem și istorie, pentru cultură generală.

Bacul se dă din : Mate, Română și o materie la alegere.

Eu zic să schimbi profilul, unul economic te ajută în viață. Ah... Uitasem aici se face și practică 3 săptămâni vara. Dar e ok.

Sper că te-am ajutat.

1 răspuns:
| RaduManole a răspuns:

Am patit! nu te mai duce