Vorbiti despre cartile pe care le-ati citit, faceti schimb de carti si apoi discutati despre ele, asta o sa va duca in discutii de opinii, in care fiecare isi expune modul de gandire, planurile de viitor si asa o sa va cunoasteti mai bine. Discutati despre ultima piesa de teatru vazuta, ultimul concert la care ati fost, de asemenea cu pareri argumentate. Discutati despre ceea ce invatati la scoala si citit suplimentar pentru scoala (nu teme, ci ceva de genul: stii ce am citit suplimentar despre revolutia de al 1948 despre care am invatat ieri? si aici urmeaza ore intregi de discutii captivante daca aveti amandoi informatii in domeniu). Nu e obligatoriu sa fie istoria, poate pe voi va pasioneaza altceva (cu siguranta daca va potriviti aveti apsiuni comune).
Discutii pot avea doi oameni inteligenti si culti. pentru fiecare minut de discutie pasionanta fiecare dintre participanti trebuie sa fi citit mult si apoi sa fi trecut prin filtrul propriei gandiri ce a citit, imprumutandu-i amprenta proprie. Asa cum ai zis, u mai sunteti copii, sunteti la varsta la care deja ati citit marii romancieri si poeti si va indreptati spre marii filozofi. De asemenea, sunteti la varsta la care deja aveti multa cultura generala, deci aveti ce discuta.
Prima data gandeste-te ce hobby-uri/preferinte aveti in comun. Recomanda-i filme sau muzica care crezi ca i-ar placea si ei apoi cere-i pareri. Astfel o vei cunoaste mai bine si veti deveni mai apropiati.
Mare atentie, totusi. Nu o face sa creada ca vreti sa fiti doar prieteni. Odata ce deveniti prieteni, nu mai are cum sa existe ceva mai mult de atat intre voi doi...
Bafta.
Încet-încet mă apropi și eu de vârsta de 14 ani! La 14 ani se consideră că nu mai ești un copil, ci un adolescent în toată firea.
Asta sa o crezi tu, inca esti in scoala generala, tot un copil esti si nu adolescent.
De abia la liceu poti spune asta intr-un fel si intr-o masura cand intri intr-un colectiv nou de calibrul tau ( teoretic ).
Dragă Dugalle, copil ești până la vârsta de 11-12 ani. După această vârstă, gândești altfel, te porți altfel, nu te mai comporți ca unul de 7-8 ani. Deci e greșit ce spui! Acest proces se numește maturitate și un copil nu are cum să fie matur. Că spui tu că băieții se maturizează mai încet, asta e altceva. Dar și ei, la 14 ani încă mai sunt copii, mă? Încă se joacă cu mașinuțele și se uită pe Minimax? Deci te rog.
Intreab-o despre ea si nu te descuraja daca vreodata iti spune ca e suparata sau iti raspunde cu "rau" la intrebarea ta "ce faci?". Acesta este de fapt un lucru foarte bun pentru tine, pentru ca daca ea iti recunoaste ca e suparata ai ocazia sa pari (sau poate chiar sa fii) interesat de motivul care o deranjeaza si sa o asculti, sa-i dai sfaturi. Asta o va face sa se simta bine in prezenta ta. Fa-o sa rada, pentru ca fetele se indragostesc foarte usor de baietii care le fac sa rada.