Daca inveti bine spune-le ca ar fi un cadou si o rasplata, ca ai sa fii harnica si ai sa ai grija de el!
Buna! Eu inteleg ce zic parintii tai,caci stiu cum e.M-am gandit la o solutie pentru tine si sper sa te ajute:eu am acasa o turturica diamant,e tacuta,canta, dar nu foarte mult, are nevoie doar de nisip special*, mancare si desigur dragoste.M-am gandit ca pentru tine si pentru reusita de a ii convinge trebuie sa le spui ce sti despre specie, lucruri PRO dar si CONTRA.Eu iti recomand aceasta specie -turturica diamant (diamond dove)-.Ideea este sa prezinti cat de bine poti incat sa ii convingi.Ramane la latitudinea ta ce vei alege si cum vei face, dar eu sper ca te-am ajutat!
De obicei aici la mijloc, parerea mea tine mai mult de tine insuti. Daca chiar tu iubesti animalele, si ai dori un animalut de companie, parinti tai n-ar trebui sa iti stea in cale. Sa ai un animal asa de companie este placut. Mie personal imi plac mult animalele, si din aceasta cauza am fel si fel de animale, acvariu cu pesti, 2 papagali, porumbei, o pisica ( tot ce am spus sunt ale mele ) pe langa inca o pisica, inca un papagal dar mai mare si un catel.
Sfatul meu ar fi sa stai de vorba cu ei si sa le explici cum sta treaba. Un papagal in casa, nu face multa dezordine, si nici o cheltuiala enorma. De obicei parinti asa fac prima data, ca nu ca ce iti trebuie tie, si cand accepta pana la urma, nu mai scapi de parinti apoi, ca stau ei mai mult cu animalutul respectiv. Asa a fost la mine cu acvariul, ca este costisitor, si a vazut ca am strans de unul singur bani, mau lasat, si acum mereu se baga peste acvariul meu.
Succes! Explica-le cum trebuie!
Buna,LadyRasha.In primul rand, imi pare foarte rau ca a murit pisicuta ta, pentru ca imi dau seama ca te simti singura.In al doilea rand, sa iti convingi parintii in legatura cu ceea ce vrei tu sa faci nu este chiar usor.Va trebui sa ai grija de posibilul tau viitor papagal,va trebui sa ii cureti colivia,sa il hranesti si multe altele! In plus,tu impreuna cu familia ta locuiti intr-un apartament destul de mic,acestea fiind niste motive pentru care parintii tai nu sunt de acord.
Spune-le ca iti doresti din tot sufletul un papagal de Craciun,ca vei fii mai cuminte si ca vei invata si mai bine la scoala,spune-le ca vei avea grija de papagalul tau si ca te vei juca cu el, spune-le ca ii iubesti foarte mult si ca nu o sa ii mai superi, explica-le ca te simti foarte singura din cauza mortii pisicii tale si spune-le ca, cu ocazia Craciunului, meriti si tu un mic papagal! Trebuie sa faci tot posibilul pentru a le arata cat de importanta este dorinta ta!
O zi placuta!
Eu am un papagal si e foarte dragut.
Desi e cam galagios, [uneori] ma bucura cantarile lui si mereu imi aduce zambetul pe buze.
Nu necesita prea mult spatiu, dar necesita timp si preocupare.
Nici ai mei nu voiau, dar le-am zis ca, o sa fie bine, ca ma descurc, ca ar insemna muult pentru mine, si uite ca mi-au luat!♥