| angelsweet a întrebat:

Buna seara fetelor, vreau sa va cer un sfat, sau mai bine zis o lamurire, Sunt in clasa a XII -a si dupa ce termin, m-am hotarat sa dau la academia de politie. Problema este ca nu sunt asa de buna la sport, nu am stiut ca se dau anumite examene,, si nusj ce ar trebui sa fac. de fapt nu stiu nimic. ce demersuri ar trebui sa fac si caut pe cineva care ma poate informa in legatura cu decizia mea. CE pot sa fac, cat timp imi ia sa ma pregatesc, care sunt sansele de a fi acceptata acolo, si daca trebuie neaparat sa ai relatiisad? va rog fetelor, care cititi, dati-mi o parere. va pup si astept comentarii!

Răspuns Câştigător
| itsnotmyname a răspuns:

Mai...ca sa intri la Academia de politie, trebuie sa iti iei bacul si media generala la purtare sa nu fie mai mica de 8. Apoi alegi arma la care concurezi: OSP, Jandarmi, Frontiera sau Penitenciare. Apoi, te duci la IPJ, IJJ etc.(dupa caz) si ei te vor ghida. Mai trebui sa depui un dosar cu anumite acte, sa treci un test psihologic, proba medicala, proba sportiva si examenul scris. Atentie! Mai mult de jumatate din fete pica la sport, anual. Deci, proba sportiva necesita atentie. In rest, apuca-te de alergat, de aruncat cu mingea si eventual de facut flotari. Examenele -Istoria Romanilor, Gramatica limbii romana si o limba straine se dau toate in aceeasi zi, avand 4 ore le dispozitie. Timpul e relativ putin, pentru ca iti ia vreo 2-3 saptamnai pana faci rost de materiale etc. dar nu imposibil. Eventual, poti sa mergi in martie la ziua portilot deschise ale academiei, si sa vezi cam ce te-ar astepta. Apoi, poti sa iei o decizie mult mai bunahappy.

5 răspunsuri:
| Loryoficial a răspuns:

Hmm eu nu sunt fata! dar prietena mea vrea sa mearga la academia de politie! Poi daca ai medii mari si sti ca ai sanse sa te inscrii apucate si fa si tuh ceva, adica du-te si tuh la o sala si mai fa miscare, daca pici la sport bey bey...mai bine apucate de acum si fa.sigur vei reusi!

MULT SUCCES!

| Xpert a răspuns:

Trebuie sa faci pregatire fizica din timp, periodic ca sa te obisnuiesti cu efortul! asa ca incepe sa lagergi, sa faci abdomene eventual flotarii si mult exercitiu!

| raluca18 a răspuns:

Depinde : Admiterea în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" se face numai prin concurs. Acesta este organizat şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile următoarelor acte normative:
- Legea învăţământului nr. 84/1995, modificată, completată şi republicată;
- Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare;
- Legea nr. 441/2001 pentru aprobarea O. U. G. nr. 133/2000 privind învăţământul universitar şi postuniversitar de stat cu taxă;
- H.G.R. nr. 294/21. 03. 2007 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie,, Alexandru Ioan Cuza" din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor;
- H. G. nr. 1004/2002 privind stimularea elevilor şi studenţilor care au primit distincţii la olimpiadele şcolare internaţionale organizate pentru învăţământul preuniversitar şi a doctoranzilor care au obţinut rezultate deosebite în activitatea de cercetare;
- H.G.R. nr. 635/2008 şi 922/2008 privind structurile instituţiilor de învăţământ superior şi specializările/programele de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, organizate de acestea;
- O. U. G. nr. 99/29. 06. 2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă;
- O. M. E. C. T. S nr. 3328/04. 03. 2010 privind repartizarea cifrelor de şcolarizare pe instituţii de învăţământ superior în vederea admiterii la studii în anul universitar 2010/2011
- O. M. E. C. T. S nr. 3331/04. 03. 2010 privind criteriile generale de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclul de studii universitare de licenţă, de masterat şi de doctorat pentru anul universitar 2010-2011;
- Ordinul Ministrului administraţiei şi internelor, nr. 665/2008, privind unele activităţi de management resurse umane în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, completat prin Ordinul nr. 45/2009.Documente necesare inscrierii la examenul de finalizare a studiilor - MARTIE 2010:
- cerere tip (se completeaza la inscriere)
- lucrare de licenta (cu referatul coordonatorului stiintific)
- copie certificat de nastere
- copie CI/BI
- copie legalizata dupa foaia matricola
- 2 (doua) fotografii 3/4
- taxa de inscriere de 700 RON (pentru absolventii care au sustinut examenul de licenta in sesiuni anterioare si nu au promovat)
- dosar plic.

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" organizează examen de finalizare a studiilor - licenta 2010, după următorul grafic:

- 10. 03. 2010 - 17. 03. 2010 - Inscrierea candidatilor pentru sustinerea examenului de finalizare a studiilor

- 19. 03. 2010 - Test pentru competenta lingvisitica

- 23. 03. 2010 - Examen scris la Institutii de Drept civil si procedura civila si Institutii de Drept penal si procedura penala

- 24. 03. 2010 - Afisarea rezultatelor la proba scrisa

- 25. 03. 2010 - Depunerea eventualelor contestatii pana la orelel 12:00 si afisarea rezultatelor finale la proba scrisa;

- 26. 03. 2010 - Sustinerea lucrarii de licenta

Metodologia privind organizarea si desfasurarea examenelor de finalizare a studiilor in anul universitar 2009-2010 [...]

Tematica si bibliografia pentru examenul de licenta iulie 2010:

- tematica si bibliografia pentru seria 2006-2010 invatamant zi

- tematica si bibliografia pentru seria 2007-2010 invatamant zi

| nevertoolate a răspuns:

Daca nu te descurci asa de bine la engleza, istorie si romana(materiile astea iti trebuie sa intrii la politie), apeleaza la meditatii cu profesori specializati in asa ceva.in legatura cu sportul, nu iti face griji... e totul ok.in timpul liber alearga cat mai mult.cand simti ca esti pregatita atunci dai la academie, dupa ce iei bac-ul poti sa stai cati ani vrei acasa, ca sa te pregatesti.bafta!

| flory_9779 a răspuns:

Te inteleg perfect...am fost in aceeasi situatie ca si tine...eu am dat anul trecut si am inceput pregatirea fizica destul de tarziu.prin mai.eu nestiind ca nu sunt ata de bunahee hee si bineinteles am picat la sport pentru ca nu am reusit sa scot timpii necesari.pentru sport trebuie sa te pregatesti din timp foarte bine.acum daca te-ai apuca ar fi ok.trebuie sa vb cu un profesor de sport sa te ajute cateva sedinte.rezistenta e ff greu de obtinut si viteza daac nu o ai din nastere cu greu o dezvolti.e de munca te asigur.aruncatul cu mingea e relativ usor.nu tine de forta ci mai mult de tehnica.de felul in care arunci.in mare te sfatuiesc sa vb cu un profesor de la tine din liceu sau unul de care ai auzit tu ca e bun. faci ca un fel de meditatie cu e.eu dau si anul asta si m-am apucat deja de antrenament.mult succes si poate ne vd acolo. uite id-ul meu e flory_25_91.te pup