Tot trebuie sa te vada un consilier psihologic cat si un psihiatru. Ai multe de zis si se pare ca si multe complexe deci nu ti pierzi timpul la psiholog. La consultul psihiatric mergi sa te interesezi de stările de anxietate despre care tot tu spui.
Te compari prea mult cu altii. Nu mai analiza atata. Ai minunea Facebook, cheama lume afara. Nu putem sa-ti zicem cum sa-ti faci prieteni, pentru ca oamenii sunt diferiti si nu avem de unde sa stim cum ar putea sa evolueze relatiile tale. De exemplu, eu am +20 si nu-mi mai arde de facut prietenii, petreceri, mers cu gasca la mare etc.
Incearca chestii noi, un sport (de exemplu inotul ), un club (de carte sau sah) sau voluntariat (in crucea rosie iti poti alege programul după posibilitati si nu trebuie sa investesti).
Creaza tu acele "iesiri"! Nu e greu sa scrii: Ba, hai la o bere!; Mai! Mergem undeva?; Hai sa iesim ca mor aici de plictiseala!
Prezinta-ti prieteni noi intre ei, ca sa maresti grupul cu care vei iesi (dar nu foarte mult, nu toata lumea, pentru ca după sa fi tu cel chemat )
Nu-ti crea ținte! Nu te gandi:" vreau sa stau cu x si y"
Gandeste-te cum sa faci ca toata lumea sa fie comodă (incearca sa pari cat mai relaxat si mai baga un subiect in momentele de liniste). Nici scenarii, lasa totul sa decurga natural.
Nu te schimba radical, incearca sa emani incredere in propria persoana, treci putin peste rusine si actioneaza.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Sper ca sfatul meu sa te ajute!