| comancristina a întrebat:

Bună seara!
Sunt clasa a 7a, am o mare problemă cu socializarea. Sunt foarte timidă,sunt de un an cu colegi mei și tot nu am prieteni în clasa. Eu am prieteni care sunt foarte apropiată deși în orice situație chiar și cu profesorii când răspund sau orice altceva nu pot ține contactul cu ochii,tremur ca și cum aș avea ticuri, îmi bate inima tare, mă panichez repede. Tot timpul aș spune că am anxietate socială deși chiar nu știu și nici sigură nu sunt despre asta. Sunt o persoană timidă de când eram mică deși m-am înrăutățit,chiar nu știu ce să fac, vreau și eu să socializez cum fac toți oameni, să ies afara cum ies toți. Deși eu parcă sunt de pe o altă lume. Aveți sfaturi despre cum aș putea face un prim pas sau să nu mai fiu așa, chiar am nevoie.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este intr-adevar anxietate sociala si ti-ar prinde bine daca ai merge sa practici un sport, fiindca acela te va apropia de colegi si iti va corecta anxietatea si timiditatea.

| dullcat a răspuns:

Buna.Cred ca este necesar sa vorbesti cu psihologul scolii.Cu siguranta stii ca de ce ti-e frica nu scapi, prin urmare doar fortandu-te sa iesi din zona de comfort si socializand cat mai mult iti vei invinge fricile.Gandeste-te ca si odata ce ajungi adult va trebui sa relationezi si sa vorbesti cu oamenii toata viata, fie acasa, la job sau oriunde. Poti cauta si pe YouTube podcasturi motivationale in acest sens.Curaj!