anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara TPU, am si eu o problema. As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am 22 de ani si efectiv incep sa urasc oameni, fapte, lucruri, urasc prostia (manelistii, fetele care se dezvirgineaza de mici, tinerii care fumeaza, oamenii care se afiseaza cu tot felul de prostii pe internet etc, ati prins ideea). Imi e foarte greu sa imi fac prieteni pentru ca urasc majoritatea oamenilor, insa nu este o problema caci nu prea imi place sa fiu inconjurat de multe persoane. Totusi mi-as dori sa-mi fac o prietena care sa aiba macar jumatate din mentalitatea mea, sa imi acorde atentie, sa pot sa am incredere in ea. Stiu ca este aproape imposibil in ziua de azi avand in vedere ce vor fetele in zilele noastre. Chiar daca am posibilitati financiare bune, nu imi place sa merg in cluburi etc. Imi plac plimbarile noaptea pe bulevard, lucrurile simple, efectiv nu e genul meu sa fiu asa. Am incercat si cu site-uri, nu merge nimic. Numai pe internet ma descurc sa socializez cu oamenii, in realitate nu pot. La facultate sunt numai persoane dubioase, manelisti, cocalari pe care nu ii suport. Am avut doar 3 relatii pana acum cu fete pe care le-am cunoscu pe net. Am stat cu fiecare cam 2 saptamani si ne-am vazut de 2 ori maxim..deci se poate spune ca sunt praf la acest capitol, pentru ca si-au batut joc de mine evident. Ce as putea face? Vreau un sfat macar, in afara de cel cu care "iesi sa intrebi o fata in parc ce face" pentru ca nu voi face asta in viata mea, as fi cel mai penibil om din lume facand asta. Vreau un raspuns mai diferit

Răspuns Câştigător
| Beyou799 a răspuns:

Sa stii ca sunt foarte multe persoane in situatia ta doar din cate cunosc eu. Sa nu-si faca prieteni datorita anturajului rau famat. Si eu am avut toata viata problema asta, faptul ca nu am putut fi ca ceilalti, cu un vocabular indecent, sa nu iasa prin cluburi, am avut de suferit din partea tuturor, m-au si hartuit psihic, as fi avut si eu poate amintiri frumoase din liceu, dar nu am mai deloc. Intre timp, am ajuns sa intalnesc oameni multi ca mine, si am ramas uimita pentru ca s-a intamplat exact cand nu ma asteptam. Asa ca pana acum nu ai dat tu de cine trebuie. Ca sa te pot ajuta, te sfatuiesc sa renunti macar o perioada sa intalnesti fete pe internet, vei avea astfel multe surprize neplacute, iar asta e valabil si pentru fete, un urmator pas ar fi sa te orientezi la o fata pe care o intalnesti ori la facultate, ori la locul de munca, ori unde iti mai petreci timpul, dar care sa se poarte civilizat, sa fie educata, manierata, sa nu foloseasca cuvinte urate sau injuraturi, si crede-ma, sunt foarte multe, eu cunosc doar fete serioase si se pare ca multa lume le evita din aceasta cauza, le iau la misto pentru ca nu sunt "cool" ca ei. Poate chiar si tu ai vazut o asemenea fata dar nu ai observat-o, nu ai deschis ochii, probabil pentru ca asemenea fete nu prea sunt in centrul atentiei. Eu baieti cuminti si educati fara interese nu am vazut niciodata, dar stiu ca exista chiar daca nu am auzit de ei. Asa ca te cred ca nici tu nu ai intalnit asemenea fete. Deci hai totusi sa nu generalizam extremele. Si cel mai important pas, este sa fii cu fata aceea speciala doar daca ai sentimente pentru ea si o placi cu adevarat, nu sa fii egoist sa te gandesti ca e genul tau, dar de fapt sa nu o iubesti, iar ea poate chiar ar tine la tine si o vei indeparta de sansa de a intalni un baiat care chiar tine la ea, pari un baiat cu moralitate si cred ca nu ai face asta. Si daca te orientezi la o fata asmenea, nu vei da gres, si ea te va placea cel putin cat sa iesiti la un suc sau sa vizitati un muzeu impreuna macar o data. Si nu uita ca prima impresie conteaza foarte mult. Succes!

Răspuns Apreciat de Editori
| qwertpro a răspuns:

Salut,ei bine e greu de spus ce anume iti provoaca aceasta stare. Faptul ca nu esti adesea multumit de ceea ce vezi in jurul tau poate reprezenta o stare interioara de nemultumire fata de sine, de neacceptare fata de propria ta personalitate. Poate ca nu esti consitent, dar nu ceea ce vezi in jurul tau te nemultumeste, dar propria ta viata nu iti convine.Sunt de acord cu tine ca e greu de inteles acele persoane care posteaza poze prostesti sau care fumeaza de la o varsta frageda, dar trebuie sa intelegi ca fiecare om e diferit, fiecare are propriile sale pareri si placeri.Tu consideri ca ei nu sunt perfecti, dar ei cred ca cei din jur îi admira si sunt multumiti de ei insasi.Nimeni nu e perfect, fiecare e special in felul sau si fiecare are propriile sale defecte, dar scopul vietii este de a lucra asupra propriilor defecte.Nu mai vedea lumea cu atata negativism, nu vei gasi persoane care sa fie exact ca tine, fiecare om e diferit, deci trebuie sa accepti acest lucru. Leagate cu acele persoane care au valori si calitati asemanatoare cu ale tale, si nu mai cauta o persoana ideala pentru ca nu vei gasi asa ceva.Accepta defectele celor din jur si nu vedea mereu aspectele negative ale unui om. Uneori, persoanele pe care le vedem, la prima vedere ni se par oribile, dar odata ce le cunoastem mai bine, incepem sa le admiram si sa vrem sa fim alaturi de ele.Nu trage concluzii pripite despre cineva doar din primele impresii formate.

9 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

Dacă pleci de la premisa eronata cu "având în vedere cum sunt fetele din zilele noastre" nu o sa ai vreodată o prietena.

| RAY a răspuns:

Urmeaza sa rapesti fete sa le violezi si sa le arzi, sa stim, indivizi ca tine sunt o problema pe termen lung, acum le urasti oare ce va urma pe viitor

| OldSoul a răspuns:

Ai prea multe asteptari, dorinte.
Din cauza asta, nu mai ai rabdare sa cunosti persoanele repective, si te grabesti in a le trece prin filtru din start, fara macar sa le cunosti, fara ca macar sa vezi daca ai o sansa la ele, iar asta, in timp, te demoralizeaza.

Ar trebuii sa inveti sa vezi si partea buna din oameni.

Nu toti manelistii sunt prosti.
Nu toate fetele care se dezvirgineaza de mici sunt proaste, si asa mai departe.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salutare Marius, să ți de-a Dumnezeu sănătate și măicuța lui ca să nu-l lase singurel la? Greu. Adevărat!
Dar vai, ce îmi văd ochii " nu îmi plac maneliștii", hai că nu mai șterg, las' așa.

În primul rând trebuie să înțelegi că dacă urăști îți faci rău ție cel mai mult, îți strici sănătatea și pentru ce?
E ca și cum tu bei otravă și chiar ai așteptări ca altul să moară -> nu o să se întâmple.
Ce trebuie să faci tu zilnic, e să cultivi indiferența, exact așa cum zicea și Ombladon.
Să nu îți pese de cum sunt alții, încerci până îți iese.
Apoi te focusezi pe oameni cu același caracter ca al tău, oameni asemănători cu tine și pe alte lucruri ( ce vrei tu sa faci in viața, d'astea).

Relațiile din trecut sunt doar niste lecții ce le iei cu tine și atât, nu te definesc și nu reprezintă viitorul, decât dacă faci același greșeli iar.
Ce să faci? Încerci până îți iese, pici, te ridici, te scuturi și mergi până ajungi unde vrei -> ambiție, aia îți trebuie.

| MademoiselleCosmina a răspuns:

Zic sa mergi la psiholog. Nici mie nu-mi plac multe lucruri,persoane,dar nu urasc. Ura te face sa iti aduni frustarile in tine. Cel mai bine e sa ignori tot ce te deranjeaza si vei scapa de acest sentiment.
Cat despre o iubita, nu te grabi, incearca sa cunosti cat mai multe fete. Cauta subiecte de discutie comune. Daca nu cauti, nu gasesti, dar ai grija in cine ai incredere.winking

| lilith16 a răspuns:

Nu e rau sa ai standarde, daca e sa ma iau după standardele mele probabil nu o sa am niciodată iubit dar tine-te tare pana o sa vina persoana buna pentru tine si lasa timpul sa-si faca treaba si o sa fie bine.

| MPersephone a răspuns:

Esti inadaptat. Genul de om care judeca, indiferent de circumstante. "Fetele din zilele noastre". Desigur ca asa mentalitate nu iti permite sa ai prietena, avand in vedere ca tu condamni fetele. Nu ai spus unele fete, ci ai facut aluzie la toate fetele. Inca nu esti independent emotional, si nesiguranta ta vine de la ura pe care o ai tu pentru tine insuti. Urasti oamenii pentru ca nu te accepti pe tine.
Ai potential. Detii puterea da iti modelezi caracterul si gandurile in moduri constructive. E bine sa dispretuiesti viciile. Dar e bine si sa cedezi uneori pentru persoana iubita. Sper sa ai noroc si sa gasesti o fata care sa iti amelioreze perspectiva asupra lumii.

| CartofioriPrajiti a răspuns:

Cam complicata treaba.
Din cate pot observa esti o persoana negativista cu anumite pareri despre societate care nu se incadreaza intr-un tipar comun.
In primul rand, trebuie sa te gandesti ce vrei sa faci pe viitor
In al doilea rand, nu te mai arunca in relatii de pe internet mai ales daca stii ca esti o persoana negativista si putin controversat.
Nu tine cont de alea 3 relatii pentru ca pana la urma sunt 2 sapt, sincer nici n-o pot numi relatie, dar ok
Daca nu-ti plac oamenii de la facultate, schimb-o sau ramai acolo, dar incearca sa nu te mai deranjeze atat de mult pers alea si fa abstractie de ele, chit ca ramai singur in facultate =)
Sunt foarte multe aspecte pe care le-ai punctat si ar trebui sa scriu mult mai mult, insa incerc sa n-o fac, nu stiu daca o si iesi?
Oricum, ideea e ca nu ai ce sa faci daca nu-ti plac anumite aspecte ale oamenilor, doar sa i alegi pe aia 2-3 care ti se par potriviti pentru tine.
Succes