Mai poti repeta partile de vorbire, de propozitie, caracteristici ale operei epice/lirice, dar si mijloace de imbogatire a vocabularului.Sa nu uiti de semnele de punctuatie si de ortografie, mai mereu se da cate un exercitiu in care sa explici rolul acestora.
Chiar daca vor fi subiecte la fel ca anul trecut, e foarte bine ca ai lucrat, nu se pot lua note mari daca nu te straduiesti, indiferent de nivelul de dificultate.
O zi buna.
Să sperăm că subiectele sunt şi uşoare.Eu ce am lucrat până acum la matematică a fost greu, din nota 6 nu ieşeam la modele de teste pentru evaluare iar la cele apărute saptămâna trecută pe site-ul ministerului luam lejer nota 9 la matematica. me mi-a picat faţa când am văzut ce s-a dat la olimpiadă la mate, orice prost rezolva olimpiada.
Noua asta ne-a dat la locala. La judeteana nu mai gasesc subiectele.
http://static.olimpiade.ro/......ebarem.pdf
Da dar tu eşti a 9. a eu sunt a 8.a, anul trecut aţi avut examen uşor, foarte ok pot să spun.Şi eu sunt de părere că aşa trebuie să fie examenele pentru că nu toţi copiii sunt olimpici.Un examen nu trebuie făcut pentru elevii olimpici, trebuie luaţi în calcul şi cei mai slabi.
Nici eu nu cred ca o sa dea greu. Acuma depinde la ce clasa vrei sa mergi. Eu sunt la clasa de mate-info bilingv si am avut o pasiune pentru materiile reale de mic. La algebra e doar calcul si daca geometria iti ridica ceva probleme trebuie sa te joci cu tot ce stii (formule, teoreme, etc.). Oricum, Pitagora si Thales te pot scoate din multe chestii, mai ales in geometrie plana. La spatiala trebuie numai formulele invatate.
Fraza ai repetat-o? S-ar putea sa-ti pice ca mai bine de jumatate din a 8a lucrezi cu fraza. Daca ai repetat toate aceste tipuri de compunere e bine si mai repeta argumentul stii tu ala cu in primul rand, in al doilea rand si concluzia. Mult succes la Evaluarea Nationala!