| luv0ralu a întrebat:

Bună seara, TPU vin și eu cu o întrebare. Anul viitor voi da bacul și mi-am propus încă din clasa a10 ca vreau să-mi continui studiile altă în țară mai exact în Germania. Însă nu știu 100% ce școală se face acolo pentru a deveni asistentă medicală acolo. ( vreau sfaturi de la oamenii care sunt deja în Germnia și au habar de ceva ).

7 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Pai e mai simplu sa faci aceste studii aici și după sa te angajezi acolo.
Da,e oarecare birocrație cu actele,dar după ai loc de muncă garantat.
Poți face o postliceală sau facultatea de asistent medical generalist, aici, in tara.
Unele postliceale îți oferă ele un loc de muncă în străinătate, mă rog, te ajuta in acest sens.

| luv0ralu explică (pentru Hyperion7):

Mulțumesc pentru sfat!????

| Furnicuta000 a răspuns:

Acolo se face o scoala pentru asistenti medicali dar nu cred ca vei gasi sa aiba grupe si in limba engleza iar ca sa studiezi in germana...asta e practic sinucidere. Cel mai simplu e sa faci scoala aici (nu te speria, are 3 ani dar nu trebuie sa te duci zi de zi si nici sa inveti foarte mult pentru ca materia in sine nu e multa, practica e cea mai importanta) iar in timpul asta inveti germana. Cand termini dai examen de germana pentru ca trebuie sa ai cel putin nivel B2 si te poti duce fara probleme sa lucrezi in Germania. Se cauta foarte mult asistentii medicali si salariile sunt bune doar ca limba e ceva groaznic

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Furnicuta000):

"nu trebuie sa te duci zi de zi si nici sa inveti foarte mult"
Asta explica de ce asistentele de la Urgente nici sa se spele pe maini nu stiu!
Noroc ca avem medici foarte bine pregatiti!

| Furnicuta000 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Am zis ca materia e putina. Nu ai ce predai in atatea ore de scoala. In meseria asta practica e esentiala. Si daca te referi la cursul de igiena, te asigur ca se face dar nu inseamna ca absolventii pun si in aplicare. Si nu ii mai lauda atata pe medici ca 90% din ei sunt spagari

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Furnicuta000):

Sa umbli cu fase sterile si instrumente sterile FARA MANUSI!?
Sa se comporte de parca le deranjezi cu prezenta?
Sa nu miste un deget fara sa le pui ceva in buzunar? Sunt mai rau decat medicii spagari!
Despre medici stiu ca au invatat si nu imi pun viata in pericol, asa cum fac asistentele!

| Furnicuta000 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu inseamna ca nu au invatat, doar ca nu vor sa respecte normele de igiena