Da, trebuie mers zilnic la facultate, mai ales la lucrările practice unde nu se percep mai mult de 2-3 absențe si acelea vor trebui recuperate in prealabil.
Orarul e destul de imprecis in sensul ca poti avea curs dimineata de la 8-10, apoi 2 ore pauza, apoi 2 cursuri unul dupa altul, si tot asa. Deci nu este un program fix de la 8 la 15 de ex, ca apoi sa stii ca restul zilei este liber. Din această cauză nu cred ca veti putea avea și un serviciu de 6 h.
Buna Andreea! Da, este nevoie de prezenta zilnica la facultate la medicina, cel putin la universitatile mai serioase. Legat de program, este greu de zis, pentru ca desi ai cate 4-6h/zi, uneori sunt distribuite pe durata unei intregi zile, de ex: 10-14, apoi 16-18. La fel, in functie de universitate si de materie, la unele trebuie sa inveti mai mult, pentru ca sunt cerinte mai mari si uneori nu ajunge doar invatatul din sesiune. Cunosc persoane care au facut facultatea in acelasi timp in care au lucrat ca voluntari la UPU sau SMURD. Sincer sa zic, n-am nicio idee cum au reusit, dar este cert ca este nevoie de un sacrificiu foarte mare. Asta insemnand ca trebuie sa vorbiti cu profii vostri mereu, sa va mai lase sa lipstiti, sa va lase sa recuperati cu alte grupe/alte serii. De invatat pentru facultate, in sine, ma indoiesc ca va mai ramane timp.
Concluzionand, nu este imposibil, dar este greu si necesita sacrificii mari. Insusi invatatul pentru admitere va fi o bataie de cap, in conditiile in care lucrati in acelasi timp.
Din pacate nu prea merge asa. Sunt cursuri zilnic, uneori de la 8 dimineata la 8 seara ( cu ferestre intre de obicei). O sa fiti impartiti in serii, grupe si grupuri de lucru. Unii profesori nici nu te lasa sa mergi cu alta grupa si trebuie cerere la secretariat si daca te lasa. Sambata si duminica (nu in primii 2 ani) ai practica sau va cheama un profesor la spital sa va arate una-alta pe sectie. Nu se poate invata numai in sesiune, noua de exemplu ne dadea sa facem un conspect la 150-200 de pagini din carte in fiecare saptamana si la seminar nu explica decat partile mai complicate sau raspundea la intrebari cand ii spuneam ce nu am inteles. Conspectul ne lua cam 5-6 ore in fiecare saptamana. Plus efortul psihic si intelectual pe care multi il ignora - in putinul timp liber o sa fiti la munca.
Twister09 întreabă: