| nickymyki a întrebat:

Buna seara, vreau sa mi se ia in serios întrebarea si sa imi răspundeți pentru ce am eu nevoie va rog...nu vreau răspunsuri în care sa ma convingeți sa inchid ochii cum au facut alții. Poate daca imi raspunde un avocat sau cineva de la drept care stie ar fi perfect..bine poate si persoane care au trecut prin asta.
Am 17 ani si 6 luni si situația mea de acasa nu e una prea bună,tata este fost militar si e foarte strict,ne creste cum a crescut el, are momente cand ma si lovește si sa nu mai zic ca face asta mereu cand avem musafiri, ultima data cand m-a lovit de mi-a ramas semn a fost cand mi-a spart buza.Ma rog,mama încearcă sa faca pe prietena cu mine sa ii spun tot si dupa ma amenință ca ii spune tatei,ei sunt despărțiți dar nu divorțați,se cearta des,nu prea se suportă. Mama s-a împăcat cu fostul ei iubit care e si tatal primei mele surori,ma jignește mereu, ma loveste si am vrut sa ma sinucid din cauza ca m-am culcat cu un baiat care am crezut ca ma iubeste si ea mi-a zis ca e ok, 2 săptămâni mai tarziu spunea la tot neamul ca sunt panarama ca nu mai sunt virgina si chestii de genu.ea panarama/curva ma face de la 6 ani deci nu e ceva nou,problema mea care este,eu nu mai suport sa stau cu ei in casa,cedez psihic,am fost si la psihiatru si am luat o luna anti depresive pentru ca ma automutilam si voiam sa ma sincuid din cauza lor,asta cu un an in urma. apele s au liniștit dar acum au revenit la loc dar mai rau,as dori sa ma mut cu chirie,mentionez ca scoala nu o sa o las balta, muncesc pe langa, iar bunica mea vrea sa ma ajute si ea financiar daca fac asta.As dori sa fac acest lucru sa plec inainte de 18 ani pentru ca am inceput sa ma simt la fel ca inainte si chiar sa am ganduri rele. vreau doar sa stau liniștită si sa imi vad de scoala fara stres si nervi.As putea sa ma mut in chirie chiar daca parintii mei nu sunt de acord?

Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

Vad ca cineva zice mai jos sa discuti cu mama ta laughing
Ce sa discuti cu o asemenea familie? Un tata care isi bate copilul si o mama care te vorbeste in halul asta pe la altii?
Daca te ajuta bunica ta, ia-ti o chirie undeva ca doar nu o sa vina politia sa te ia cu forta acum cand mai ai putin si faci 18 ani. Si daca te ia ce? Pleci din nou ca doar nu o sa te tina incuiata in casa ca asta e privare de libertate. O sa se sature sa te tot ia si sa te aduca acasa. Dar asta nu o sa se intample. Si daca parintii tai zic ceva ii ameninti ca le faci reclamatie la politie pentru violenta

3 răspunsuri:
| 1onur a răspuns:

Stai la bunica ta explicăi bunici tale toată situația ta de acasă cum ești tratată de către părinți tăi.

Tatăl tău dacă într-adevăr cu Adevărat este cum spui și explici despre el înseamnă că are probleme grav rău de tot de sănătate stai departe de el fiindcă este un om fără discernământ și fără judecată de om sănătos mintal.

La chirie nu ai cum săte muți fiindcă îți trebuie banii iar pentru ai obține trebuie sa muncești asta însemnând sa lași școală fiindcă bani nu se câștigă deloc ușor în orice munca și domeniu ai munci banii nu se câștiga ușor.

Trebuie sa discuți cu mama ta de toată situația familie pe care o aveți fiindcă nu este deloc una normală și sănătatosă pentru tine și mama ta acel mediu vă poate îmbolnăvim pe amândouă foarte grav sau Doamne Dumnezeule ferește îl apucă sechele pe "tatăl" tău și nu știm nici tu nici mama ta cum veți fi "tratate" de către el la o gelozie dacă află că mama ta se vede cu iubitul ei el poat deveni un om agresiv și impulsiv în privința mamei tale și asta poate cauza o certă ce va avea mama ta și tu de suferit din asta. Discută cu mama ta că ar trebuie sa vă mutați la bunica ta și sa trăiți o viață normală și sănătatosă departe de "tatăl" tău.

| Konstantinos99 a răspuns:

Ai o situatie complicata! Mama ta haihui, tatal tau violent (sa fie strict nu e rau) acum ce poti sa faci incetul cu incetul sa iesi din cadru si sa il inlocuiesti cu un altul. De exemplu voluntariat la copii, mersul la biserica, concentrare pe activitati intelectuale.Nu brusc si cautati un partener care vrea sa stea cu tine forever si te muti, ai grija. Dumnezeu sa te ajute!

| cassyona a răspuns:

Găsește un duhovnic mai întâi și spovedeste ce ai pe inima, cere-i binecuvântare și ramai la el! Apoi, cauta chirie/coleg(ă) de apartament, dar fi atenta cu cine vei sta pentru ca este posibil sa atragi pe cineva cu vibratie joasa. Alege sa stai cu cineva bland/a, optimist/a, cuminte, binevoitor, mai geek asa! Calmă, calmă, cu tactică și încredere!