| Madu_9584 a întrebat:

si mie mi se intampla k la majoritatea .seara adorm ff greu.adica pe a 3-4 si ma trezesc la 1-2 ziua, iar tot restul zilei sunt ff obosita si as vrea mereu sa dorm. Ziua nu am pofta de mancare si pe seara imi este rau uneoristraight facesad

what happens with mestraight face...si toate acestea de la scl. k invatam dupa-amiaza si ma culcam tarziu si ma trezeam pe la 10straight face

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut madu.Am o intrebare pentru tine:Esti stresata? Ai framantari sau alte chestii de genul acesta? Daca da, atunci vorbeste cu un psiholog.Eu am avut o problema cu somnul:Nu puteam adormi si ma speriam foarte des din nimicuri, de asemenea nu eram sigur pe mine
Am fost la psiholog iar probleme mi-au trecut
Am salvat linkul, deci voi reveni mai tarziu sa va raspunsul
Have a nice day!

11 răspunsuri:
| ViVi a răspuns:

E din cauza stresului...
asa am patit si eu nu puteam dormi noaptea... dar la mine era altceva ma sculam dimineaza.
eram obosita nu mancam bine...si nu prea invatam la scoala ca nu puteam...
du-te pe afara la plimbare .alearga sau fa ceva ce iti place pentru a dormi noaptea

| ViVi a răspuns:

Mentinerea sanatatii necesita o buna capacitate de a face fata stresului. Un agent stresor nu este intotdeauna un eveniment negativ. O nunta si un deces pot fi in aceeasi masura stresanti pentru organism. Expunerea la evenimente stresante intense sau extreme, dar si deprivarea de stimuli pot provoca dezechilibre in organism si astfel probleme majore. Prea multa caldura, frig, activitate, hrana sau cerinte de ordin social sau din contra, lipsa hranei, atingerii, interactiunilor sociale sau somnului pot fi nocive pentru sanatatea individului.

Inceteaza sa te invinovatesti pe tine si pe cei din jur pentru cele trecute, trage doar invataminte pentru viitor si apoi tine cont de ele!
Nu fii ingrijorat pentru ziua de maine: sa te preocupe e ok, dar sa nu ajunga sa te streseze viitorul. Gandeste-te doar ca astazi este ziua pentru care te ingrijorai ieri. Cat s-a adeverit din temerile tale? Traieste doar pentru ziua de azi, scoate maximul din ea. Doar asa iti poti pregati viitorul.
Fii tu insuti! Nu incerca sa ii imiti pe altii. Aminteste-ti ca esti unic: ceea ce poti face tu, nu poate nimeni in afara de tine!
"Ceea ce nu ne omoara, ne face mai puternici" - a spus Nietzche. Profita de orice situatie grea pentru a te perfectiona.
Nu incerca sa schimbi inevitabilul! Exista unele situatii care trebuie sa fie asa, si nu pot fi altfel - accepta-le asa cum sunt. Aceasta nu inseamna sa cedezi indata ce apar greutatile, doar incearca sa distingi improbabilul de imposibil.
Fii atat de ocupat, incat sa nu ai timp sa-ti macini grijile. Gaseste-ti un hobby, o a doua slujba, o preocupare ce te pasioneaza, fiindca ocupatia este cel mai ieftin medicament si cel mai eficient.
Sa nu te supere criticile: inseamna ca ai fost remarcat! Mai bine asculta-le si multumeste celor ce te critica. Astfel dai doua lovituri deodata: iti dezarmezi criticul si ai o sansa sa iti corectezi greselile si sa te perfectionezi.
Inainte e a te agita pentru ceva, pune-ti intrebarea: "Merita?" In 99, 99% din cazuri sigur vei raspunde "NU".
Alcatuieste-ti un program de actiune pentru fiecare zi si urmareste-l riguros. Vei evita astfel pierderea inutila de timp cu visarea sau ezitarea, si vei avea certitudinea ca nu ai uitat nimic din ce ai facut.
Rezolva-ti problemele, una dupa cealalta, dupa importanta lor; termina mai intii cu cele mai importante. Daca ai ceva de neplacut sau plictisitor de facut, incepe cu aceasta, apoi treci la activitatile pe care le agreezi. Si ce este cel mai important: rezolva-le atunci cand apar, nu le amana nici o secunda. Lucrand conform acestor trei principii, vei scuti o gramada de nervi si timp.
Inca nu a murit nimeni prin lipsa de somn. Nu insomnia te distruge, ci ingrijorarea din cauza ei. Mai bine scoala-te si citeste ceva sau lucreaza pana devii somnoros. Cand te culci sa nu te intereseze ca vei dormii, doar inchide-ti ochii, relaxeaza-ti muschii si odihneste-te.
Daca simti ca lucrurile incep sa se incurce, inseamna ca ai ajuns la un impas. Inainte de a-ti smulge parul din cap, scoate o coala goala de hartie si noteaza-ti aceste trei intrebari: "Ce ma nelinisteste?", "Ce pot face?", "Cum voi actiona?". Tot aici, raspunde la ele si apoi actioneaza!
Misca-te! Stiai ca 2/3 din structura organismului tau este destinat miscarii? Aparatul locomotor este format din aproximativ 400 de muschi scheletici si 208 oase ce trebuie puse la treaba, altfel 2/3 din tine "moare". Orice forma de sport, jogging, tenis, inot, culturism, aerobic sau fotbal, etc - in afara de faptul ca imbunatateste starea generala a organismului, te descarca total de tensiunile acumulate in timpul activitatii de zi cu zi, adica de stres.
Relaxeaza-te in mod regulat. Asa vei induce o stare de calm si liniste in organism, ce te vor detasa de presiunea psihica, uneori devenita insuportabila.

| ViVi a răspuns:

Sper sa te ajute la ce ti-am spus
succes

| AvalohAlyn a răspuns:

Ceaiul de tei este eficient pentru calmare, linistire, somn linistit.Si mai este si ceaiul Somn Linistit(exact asa se numeste) tot pentru acelasi lucru.Sanatate.

| Mwhahahaa a răspuns:

@cloaseyourlove, e bun google-ul? laughing

Nu-i asa? waiting

Nu mai il folosi pentru a raspunde aici...Si pentru a lua o simpla fundarolling on the floor

Spune dl tine, pur si simplu... Daca nu stii raspunsul la intrebarea respectiva peste care ai dat, nu mai raspunde...
Nu cauta p google sau mna...Ca sa pari desthept pe TPU...
Ma refer la raspunsul al 2-leawinking

By A`ndOtzsa...hee hee

(p. s Madu`... Fa mult sport ziua, ca sa te poata lua somnul numai decathappy...Sau bea laptichappy Ceai...Depinde ce iti place tiehappy...Numara oitSe`...Parerea mealove struck )

Sau poti citi o cartea inainte de culcare, sau uitata-te la TVhappy

| sweety_1169 a răspuns:

Ai programul de somn dereglat, si eu patesc la felsad am baut si ceai si lapte am asc si muzica dar degeaba...cred ca singura solutie e sa te trezesti pe la 8-9 dim si asa obosesti mai repede si adormi in jur de 12 noaptea (am incercat eu dar trebuie sa ai ambitie:d)

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Fa un program pe care sa il respecti. In primul rand nu te mai culca asa tarziu ci la 22, 00-23, 00. O sa iti fie greu 2-3 zile apoi te obisnuiesti. Te trezesti cel tarziu la 08, 00, cu cat dormi mai mult cu atat esti mai obosit.Incearca.

| ViVi a răspuns:

Logic ca e de pe google dar daca am gasit de ce sa nu-i arat laughing doar cine stie atata mai gandeste si tu logic

| ViVi a răspuns:

Si in primul rand nu ma intereseaza de fundita daca am gasit un site cu sugestii ma gandesc decat sa spun porcarii de la mine si nu stiu mai bine ajut cu ceva happy care stiu ca e bun chiar daca e de pe google si nu ma dau destept daca i-am scris asta

| selena_2212 a răspuns:

Mda. stiu cum e! Asa am patit si eu. invatam noaptea, reuseam sa dorm cateva ore(2-3), dupa care scoala, veneam de la scoala.mancam in fuga si plecam la meditatii. Asa a fost clasa a 12-a, apoi Bac-ul. dupa care inscrierea la facultate. sa nu mai vorbesc de drumul obositor pana la Timisoara(acolo m-am inscris la fac) si inapoi. Eh.intr-un final am trecut de toate si acum am vacanta, insa pentru ca m-am obisnuit cu-n asemenea program mi-e destul de greu sa adorm seara. Am gasit cat de cat un remediu. ziua ies la aer, la o plimbare cu rolele/bicicleta si asa noaptea dorm mai bine. Seara mai citesc, in felul acesta imi obosesc ochii si vine somnul mai repede.big grin

| Madu_9584 explică:

Stresata...cam da... uneori
sport .fac.la greu...role.si nu doar plimbari .alerg cu rolele pana nu mai pot si fac multe chestii...

de obicei adormeam cu muzica la tel in casti...
dar acu' nu mai merge/...

pana la urma oile cred ca mor ajuta intr-un anumit fellaughing

acu' am cam un program stabil. cel putin doar saptamana aceasta... k ma trezesc la 7 jumate si trebuie sa il ajut pe tata la firma. dar :-