| Cristi3481 a întrebat:

Simt ca viata mea nu mai are sens. Am mai multe suparari. Prima ar fi ca am incercat sa fac un lucru pe care mi l-am pus de mult timp in cap si am crezut ca o sa aiba succes dar nu am avut resursele necesare pentru asta si am pierdut din start. Oricum, cel mai mare este ca nu pot sa imi fac o prietena. Imi place de o fata din bancile generalei (a-6a cred), si acum tin legatura cu ea dar ca amici. Ea e asa de speciala pentru ca impartasim aceleasi idei si chiar este foarte diferita de celelalte fete, ma refer in special la minte si idei. Si chiar daca incerc sa imi fac o alta prietena (si incerc) nu pot, nu stiu, si imi e frica. Imi e frica pentru ca am o problema fizica, nasul meu este stram (are cocoasa). Prietenii apropiati mi-au spus ca se vede (ei nu au o problema cu asta) si oricum am observat si eu asta in oglinda. Pe langa faptul ca imi este foarte rusine cu el si simt asta ca pe o bariera in a ma integra in noile colective, este si bariera de a comunica cu o fata de care imi place. Din pacate eu nu sunt pentru fetele pe care le plac, nu conteaza cum si ce gandesc daca primul lucru pe care o fata il vede la un baiat este cum arata... Am 16 ani si nu este inca recomandat sa imi fac o rinoplastie, dar o sa imi fac. Majoritatea adolescentilor au pe cineva langa ei, iar eu sunt singur. Vreau si eu sa am cu cine discuta lucruri comune, sa pot sa ies la o cafea, sa ne putem spune unul altuia lucruri mai personale, probleme etc. Simt ca eu fata de ceilalti adolescenti ratez varsta asta. Imi doresc mult sa imi fac o prietena. In momentul asta simt ca viata mea nu are niciun sens... Am nevoie de un sfat sau ceva! sad

2 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Tu pari a fi in depresie. Trebuie sa constientizezi ca depresia e boala si chiar una tratabila si cu potențial de vindecare! Apelează la un psihiatru pentru copii. Trebuie să te consulte un medic, pentru Sanatate a si binele tau! Daca iti prescrie tratament, înseamnă că ai nevoie si poti urma in paralel si psihoterapie.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu e vina ta daca n-ai avut resurse, multumeste-te cu gândul că ai făcut tot ce ți-a stat în putință. Și încearcă să te apropii de fata aia, spune-i ce crezi despre ea. Micile defecte fizice nu sunt luate în seamă daca felul tau de-a fi/ atitudinea ta e ok. Nu te mai compara cu alții, dacă alții au nu înseamnă că le e și bine. La vârsta asta relațiile sunt dezastruoase.