Nu ezita! Spune-i ca il placi. Sa iti dau un exemplu (cazul meu):
Eu trec acum in clasa a 8-a, dar in timpul anului scolar care a trecut, cu 2 saptamani inainte sa se sfarseasca am primit un mesaj de la o colega in care imi zicea ca stie,, o veste bomba ". Am intrebat-o ce s-a intamplat si ea a zis D (sa zicem ca asa il cheama -nu vreau sa du nume ) ii place de mine. Nu mi-a venit sa cred Mai ales ca in acele zile ma cam abatuse un gand : ca eu sunt tocilara (aveam tot cele mai bune note din clasa )si credeam ca ma voi transforma intr-o tocilara, si nu voi mai fi chiar asa de agreeata, iar vestea asta, a piacat asa ca o surpriza!
Prima data ma intrebau colegele daca vreau sa stau cu el, deoarece D le punea sa ma intrebe -era oarecum timid ca sa zic asa- ii era frica sa ma intrebe chiar el.
Dupa ce a vazut ca eu nu dau nici un raspuns si i-am cam dat de inteles ca nu imi place faptul ca pune pe altcineva sa ma intrebe, si i-am si zis :
-,, De ce trebuie ca ele sa fie interlocutoarele tale? "
- :,, Tu vrei sa ma faci sa prind curaj si sa te intreb personal? "
- Daaa,(i-am zis cu jumatate de gura)
A trecut cam o saptamana si ne salutam doar. Dar pana la urma baiatul si-a luat inima in dinti si cand veneam de la scoala, in microbuz, m-a intrebat :
-Voiam sa te intreb daca ai vrea sa stai cu mine?
- Nu stiu ce sa zic ...gandestete si tu ca vine sfarsitul anului si nu ne mai putem vedea
-Pai, (nu stia ce sa mai zica)
M-a mai rugat de ceteva ori si la inceput i-am zis sa ma lase sa decid apoi l-am refuzat, dar el a insistat in continuare si am inceput sa il plac si su cat de cat.
Baiatul e dragut, mai ales faptul ca el e blond cu ochii albasti-verzui si eu sunt blonda cu ochii albastrii-verzui, e inlt nu e papa lapte, nu e foarte foarte stralucit la invatatura dar nici unul din cei prosti.
Pana la urma am acceptat, ai asta am facut-o chiar in ultima zi, pe ultima suta de metri, inziua cu serbarea.
De atunci nu ne-am vazut decat odata la scoala cand ne-a chemat diriga in vacanta sa facem ceva. Nu pot nici sa vorbesc cu el (alte cauze) si suntem si departe unul de altul ~10 km.
Si acum imi e dor de el. Deaceea am vazut ca e adevarat proverbul : Nu poti vedea cat iti place un lucru deacat atunci cand iti lipseste.
Poate ca ai invatat ceva din povestea mea.
PS:Lui D ii placea de mine de 1 an si jumatate dar ii era,, frica" sa imi spuna. Deci nu fi chiar atat de sigura pe acel,, te iubesc 14%". Poate ca e putin timid.Tot ce trebuie sa faci e sa fi sincera si directa. Nu face ceva orin intermediul altcuiva. Baiatul va intelege ca nu il placi indeajuns daca iti e teama sa il intrebi chiar tu.
Mai incearca! Sigur o sa reusesti!
Bafta!
Si poate imi dai o fundita.
Si apropo ...pentru un an nici nu mai conteaza varsta mai ales daca sunteti in aceeasi clasa. Pupici:*
iiooaannaa26061994 întreabă:
misauratcuviata întreabă: