| Ode34 a întrebat:

Sper sa cititi tot.M-am transferat la un liceu nou si cunosc o fata care e de la mine din oras,acum fiind intr-o clasa cu ea.
Fata respectiva mi-a facut cunostiinta cu anturajul ei,care nu era tocmai ok, adica nu era deloc. Fetele beau, fumeaza cate 10 tigari (cel putin in 4 ore cat am fost la scoala au fumat in fata mea), nu mai zic de baieti laughing.Eu sunt o fata foarte timida si linistita si nu vreau sa pun gura pe tigara deloc (desi am facut-o anul trecut, intr-a 9-a,dar am tras doar un fum,nu mi-a placut deloc si stiu ca parintii n-ar accepta asta.
Problema mea e ca exista in acel anturaj o fata care tot insista sa fumez,adica ma intreba de iubit daca am (eu :nu,nu mai sunt cu el,desi m-am despartit recent de el),daca fumez (am zis ca nu si nici nu vreau) si la un moment dat zice ca nu sunt de-a lor,poate au inteles ca sunt vreo sfanta,dar nu sunt chiar asa,desi sunt mai timida,apoi am mers intr-un local cu ele (si cu fata de la mine pe care o cunosteau ) si toate fumau. Deci imaginati-va, eu stand pe telefon, band o cafea fiind inconjurata de 10 persoane care fumeaza si beau, vi se pare normal? sad straight face
Dupa ce am plecat alta fata insista din nou, eu nu ca ma doare capul de la masina si cand o sa merg acasa o sa-mi fie rau. Aceasta din nou insista si-mi spune ca maine o sa fumez sigur.Eu i-am zis ca insista degeaba.
Sincer,mi-e si frica sa mai merg la scoala,daca ma obliga laughing))?
Vreau pareri si sfaturi, ce sa le zic sa ma lase in pace cu fumatul lor? Vreau cat se poate de repede, pentru maine.
Multumesc. Ofer fundita! happy

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

Sincer, nu inteleg ce fel de oameni sunt aia. Si eu am colegi si prieteni cu care umblu prin mai multe locuri si care fumeaza, dar niciodata nu s-a pus problema sa-mi propuna si mie sa fac acelasi lucru. Ei fumeaza, iar eu nu. Ei beau cate o bere, eu beau suc. Prietenia nu consta in impartirea a acelorasi vicii. Dupa parerea mea, ar trebui sa inchei orice legatura cu acel grup de fete. Pur si simplu nu mai umbla cu ele. Gaseste alte prietene. Asta daca nu vrei sa te strici.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îs băiat, am 18 ani şi nu am fumat la modul serios niciodată, doar câte un fum, şi crede-mă că au fost destui care să mă întrebe dacă fumez şi am zis că nu, dacă mă întrebau de ce le ziceam simplu că am încercat şi că nu îmi place, şi ăsta e şi adevărul laughing. Cât despre obligat mai îs tipe care se țin de mine să trag un fum da' mă uit serios la ele şi le zic în silă că nu. Să te oblige? Dar cine dracu se cred? laughing e doar un anturaj, doar nişte oameni, pentru mine astfel de persoane nu valorează nici cât negru sub unghie, iar "pierderea" prieteniei cu ei m-ar încânta mai mult happy. Şi eu sunt timid, introvertit. Cât despre relații, eu am avut o singură relație, şi aia naşpa, m-aş putea rezuma la faptul că nici eu nu sunt un om potrivit fiind teritorial happy. Dacă e să mă întrebe cineva de ce nu am prietenă? Am standarde. Prefer să fiu singur şi să am puține iubite dar care pot să fie numite aşa, decât să am vreo tipă care să mă înşele.
Să te lase cu fumatul: "nu vreau să trag", "am tras şi nu îmi place".

| StephanieS a răspuns:

"Spune-mi cine ti-e prieten, ca sa spun cine esti." Alt anturaj n-ai gasit? Nu exista in scoala alte fete, la care sa mergi si cu care sa stai in pauze sau dupa ore?