Inteleg prin ce treci. Ca sa nu scriu un pomelnic uite un sfat: Esti o fata desteapta care intelege efectul nociv al fumatului asupra sanatatii ELE NU! asta le ofera de fapt o stare de inferioritate, de asta te forteaza sa fii ca ele, pentru ca vad ca tu esti o fata cuminte si isteata, ceea ce ele nu sunt! Indeparteaza-te de ele spune-le buna, pa si incearca sa le eviti cautându-ţi alte persoane cu care sa iti petreci timpul si alte ocupatii. Funda?
Cine se aseamana, se aduna. Daca tu esti in anturajul ei inseamna ca esti ca ea, esti ca ele toate, sau vrei sa devii ca ele. Daca nu, ce mosu mai stai cu ele?!
Noh, ti.i frica ca te obliga. E clar ca nu te vor in grupul lor de spurcate daca nu esti si tu la fel. Alege : devi o mizerie de om, sau le lasi in plata Domnului si nu lasi pe oricine sa te influenteze.
Adica noh, la varsta asta ma gandeam ca deja ai o personalitate, nu te lasi influentata de oricine, si uite ca deja te gandesti sa te acomodezi cu 'regulile' acelui grup stupid. Nu stiu ce sa mai cred...esti om sau plastelina?
Nu au cum sa iti puna cutitul la gat, pur si simplu nu o sa mai fie in jurul tau nori de fum, mare paguba! Acum serios, tu nu ti-ai dat seama deja si singura care e raspunsul? Sau vrei sa fi ca ele, si sa pici bacul?
Pleaca din grup si nu mai iesii cu ele. Am fost si eu in situatia ta, numai ca eu eram singura din clasa nu din grup. Stai in clasa in pauze si incearca sa le eviti.
Asculta, prietena mea este acum in clasa a 11 a si clasa ei cam ca tot liceul este plin de oameni ca cei descrisi de tine, dar ea si putini altii sunt diferiti, ea e acolo pentru ca vrea sa faca arhitectura si doar pentru ca intreg liceul e opusul ei nimic nu a corupt o, si e acolo din clasa a 5 a. daca nu vrei, nu faci, dar ar trebui sa parasesti grupul, nu ai ce cauta printre oamenii aceia. am sa te si rog, paraseste grupul, nu e pentru tine
Buna. Nu crezi ca in loc sa gasesti ceva ce sa le spui ca sa te lase in pace mai bine ai incerca sa iti faci alti prieteni? Cred ca ar fi mai bine sa incerci sa te imprietenesti cu alte persoane, sa le cunosti si poate iti gasesti alt grup din care sa faci parte. Am auzit la un moment dat zicala-"Spune-mi cine sunt prietenii tai si am sa-ti spun cine esti tu"-si cred ca e foarte adevarat. Grupul cu care stai, prietenii, uneori te definesc si pe tine. Bineinteles ca putem fi prieteni cu orice persoane indiferent de cum arata, de obiceiurile sau de viciile pe care le au, dar atat timp cat ei nu incearca sa ne influenteze negativ si pe noi. De ce sa fumez daca eu nu vreau asta? De ce sa beau? Crezi ca astfel de lucruri sunt neaparat necesare pentru a putea sta impreuna sau pentru a fi prieteni? Gandeste-te la cum vor fi iesirile tale cu acel grup. Cred ca la fel de incomode, asa cum s-a intamplat si azi. Daca acea fata face parte dintr-un anturaj, doar pentru ca va cunoasteti nu inseamna ca trebuie si tu sa faci parte din el. Anul abia a inceput si cu siguranta in prima saptamana vei cunoaste o multime de persoane cu care poate, in timp, vei lega prietenii stranse. Gandeste-te daca vrei sau nu sa faci parte din acel anturaj. sper ca te-am ajutat.