De ce sa rad de tine, de ce sa rada cineva de tine, adica eu unul n-as putea sa plang pentru un caine, mi s-ar parea ciudat, dar altii pot, pentru ca nu toti sunt ca mine, nu am de ce sa rad.
Unii caini, cum ai vazut si tu, sunt maltratati, alungati, abandonati, etc, si aceia ajung sa fie poate rau, sau sa se teama de oameni.
Diferenta dintre caini si oameni, este ca daca iubesti un caine, daca il ingrijesti, ii dai de mancare, si ii esti si tu un prieteni la fel de bun, el apreciaza, iti ofera din ce in ce mai mutla afectiune, si realizeaza faptul ca in loc sa-l abandonezi, sau sa-l maltratezi, sau cine stie ce chestii, tu il ingrijesti si il iubesti.
Oamenii nu realizeaza, si ajung chiar sa muste mana care ii hraneste, daca stii expresia, nu mai pun ghilimele ca-mi pica ochii de oboseala, in fine, oamenii fac asta, in timp ce cainii nu o fac, poate doar din instinct, fara sa vrea asta cu adevarat.
Ce trebuie tu sa intelegi, este ca daca ai fi batut cainele ala, daca l-ai fi abandonat, sau tinut nemancat, sau alte lucruri de genul, ar fi murit imediat, ar fi inchis ochii si s-ar fi dus.
Dar nu s-a intamplat asa.
Cainele ala a fost constient de faptul ca tu i-ai fost o prietena asa buna, ca l-ai ingrijit, si mereu i-ai oferit atentie, si te-a iubit atat de mult, incat a vrut sa fi ultima persoana pe care o vede inainte sa moara, iar atunci, poate si-a dorit sa mai stea in viata macar o zi, doar ca sa stea cu tine si prin gesturile lui sa-ti multumeasca pentru toata afectiunea pe care i-ai dat-o.
Ne putem lua dupa oamenii de stiinta si sa spunem ca nu este posibil, ca animalele se bazeaza doar pe instict, si desii sunt momente in care sunt de acord cu stiinta, sunt si foarte multe momente in care nu dau 2 lei pe ea, si gata.
Cainele ala te-a iubit, si l-ai iubit si tu, nu ai de ce sa fi trista, el putea murii trist, putea murii in chinuri, dar tu l-ai facut sa moara fericit, l-ai facut sa se simta iubit chiar si atunci cand a murit, si ai facut viata unu caine, a unui prieten, mai buna, prin afectiunea pe care i-ai oferit-o.
Poti sa plangi dupa el, nu e nimic rau in asta, dar e si cam egoist.
Viata asta inseamna durere, multa, foarte multa, poate nu pentru un caine, dar pentru oameni, inseamna.
Daca vezi moartea ca pe ceva rau, poti sa plangi zile intregi, nu rezolvi nimic.
Moartea nu este ceva rau, moartea este o poarta de scapare din lumea asta, din durerea asta, nu trebuie sa intelegi ca te poti sinucide ca sa scapi, e o lasitate, dar moartea nu inseamna sfarsitul, ci un nou inceput.
De ce sa plangi pentru el?
El nu a murit decat din lumea asta, pentru el a inceput o noua "aventura", daca vrei sa spui, si a plecat din lumea asta cu impacare, si cu certitudinea ca stapana lui l-a iubit foarte mult.
In loc sa plangi, si sa iti para rau, ar trebui sa fi si fericita ca el a scapat de chinuri, ar trebui sa fi fericita ca a murit, dar a facut-o simtindu-se iubit, ar trebii sa fi fericita ca a vrut sa mai traiasca putin pentru tine, si mai ales mandra, ca ai reusit sa-i faci viata frumoasa, iar moartea usoara, si fara regrete, stiind ca este iubit.
De ce sa radem? Numai cine nu a avut animal poate sa rada.Asa am patit si eu cu pisica. A trait cu disperare, era o leguma care se tira.A facut multe tratamente si niciun rezultat. Dar cand m-am dus sa o vad a mai trait putin si a murit. Ce sa-i facem? Asta este.Si animalele si oamenii mor.Din pacate. Din cauza stresului de atunci, din vara, ma lupt si acum cu o infectie.
Buna, Diana,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Nu trebuie sa il uiti pe rex ci doar sa realizezi ca s-a dus intr-un loc mai bun exista rai si pentru catei si de ce sa fii trista el traieste in mintea ta si se uita la tine de sus de la doamne doamne
cu o moarte toti suntem datori important e unde ajungem dupa
in memoria lui poti sa iei un catelus asemanator si sa il numesti Rex care de altfel inseamna rege
rex ar fi vrut sa fii fericita nu sa plangi
o seara frumoasa iti doresc
Buna Diana.Nu am de ce sa rad de tine.Nimeni nu are de ce sa rada de tine.Toate lumea plange, a plans, va plange dupa/pentru cineva drag, mai putin drag...Nu conteaza asta.Nu ai cum sa uiti de el.Dar sa nu faci prostia sa iti iei altul deoarece iti vei aminti mereu de Rex...Este greu sa uiti, foarte greu in unele cazuri sa stii ca este imposibil.
Daca ai nevoie de mai multe imformatii imi poti da add "florin_vectra2009"
Cred ca te pot ajuta.Te astept pe mess daca e ceva.Ma gasesti aproape mereu ON.
Bafta
Iubirea este un lucru foarte puternic! Mai ales pentru cineva de care te-ai atasat asa de mult si sti ca nu ti-a facut nici un rau!
Trebuie sa te impaci cu ideea, gandeste-te ca a ajuns intr-un loc mai bun si ca inca este acolo, langa tine, chiar daca nu-l vezi! Este acolo langa tine si incearca sa-ti fie alaturi in ciuda accidentului!
Sper ca te-am ajutat, stiu ca e greu, si eu am trecut prin aceeasi chestie, dar m-am gandit la el si la ce ti-am mai spus si m-am impacat cu ideea! Bafta!