Cand eram mai mica si eu in clasele 1-4 invatatoarea ne-a facut un fel de tabel cu numele nostru
cand ne faceam temele primeam bulina rosie
cine avea mai multe isi alegea o zi in care sa nu isi faca tema
cand ajunge cineva la 10-20 de buline rosi de ex
cine are negre mai multe primesc un fel de coif sau ceva...
ca concurs ai putea sa le dai pe harti cuvite sa faca propoziti cu ele [pe echipe sau individual] pe o bucata de carton sau ceva sa scrie cate un cuvant sa le aseze pe tabla sau pe o bucata mai mare de polistiren in ordinea corecta si cine termina mai repede si are o propozitie corecta pr. bulina rosie cine nu pe cea neagra iar la sfarsit bulinele rosi se pot rasplati cu ceva poate o nota sau un pix un creion...vezi tu
sau sa faca fiecare compuneri cea mai frumoasa poate fi expusa in clasa asa faceam si noi cand eram mai mici
sau impreuna sa inventeze un fel de text cu dialog in care sa il citeasca pe roluri sau un text dintr`o poveste
si ii poti puncta dupa activitate la fel cu buline cine a fost cel mai implicat sau ceva de genu
mai pot juca un joc numit portocalele poate il sti dar daca nu iti explic acum:
pe tabla scrii numere de la 1 la cati copi sunt in clasa
fiecare are un numar [poti sa te iei dupa ordinea in care sunt in banca ca sa nu se incurce]
incepe invatatoare si zice: as manca de ex 5 portocale
copilu ce e cu numarul 5 trebuie sa zica de ce 5 si nu [un alt numar de pe tabla] si tot asa pana cand cineva se incurca sau uita sa mai zica si numarul ii este sters ultimi 2 ramasi castiga bulina rosie restul trebuie sa faca ceva ce propun cei 2
[daca unu din copi spun numarul care a iesit si ei vor iesi atunci]
mai am o groaza de ideei dar deja e prea lung sh poate nu vei citi tot sper ca te-am ajutat
MULT NOROC CU COPII!
Bye-Bye
Cred ca ar fi interesant pentru pitici daca ai integra exercitiile in diverse jocuri. De exemplu, poti imparti clasa in 2 echipe si le poti propune sa jucati X si 0. Fiecare echipa isi va desemna (pe rand) cate un reprezentant. Pe tabla trebuie sa fie 9 exercitii de aritmetica (cate unul in fiecare casuta a tablei de joc). Reprezentantul unei echipe poate marca o casuta cu semnul echipei sale doar rezolvand corect exercitiul din respectiva casuta. Daca greseste, randul acelei echipe trece fara a mai marca putea face vreo modificare.
Se vor aloca bulinute astfel:
1. La sfarsitul fiecarui joc:
- castigatorul primeste o bulina rosie
- cel care pierde primeste o bulina neagra
2. La sfarsitul orei, toti membrii echipei cu cele mai multe jocuri castigate primesc cate o bila rosie.
PS: Impartirea clasei pe echipe are rolul de a creste competivitatea si de a ii implica pe toti (chiar daca nu este timp suficient - in cursul unei ore - pentru ca toti sa fie alesi ca reprezentanti).
B-Bye!
Aimee33 întreabă:
Chirsypher întreabă: