| andreeaioanageorgiana2472 a întrebat:

Bună, sunt Andreea și luna asta fac 16 ani, mă rog, nu contează asta. Doar eu am o problemă cu sprâncenele, îmi cresc extrem dar extrem de repede și sunt și foarte închise la culoare, trebuie sa le pensez foarte des, că să înțelegeți eu mă pensez la o fată din comuna mea, este la facultate, nu știu niciodată sigur când o prind liberă și este acasă. După cum am zis îmi cresc foarte repede și nu știu ce să fac sa nu mai crească așa și singură nu pot sa mă fac, sunt disperata sa o prind acasă să mă pensez de fiecare dată când îmi cresc, am inceput sa mă urăsc atunci când n-o fac și-mi văd sprâncene urâte și pe lângă faptul că am mii de insecurități la fața mea, asta mă face să mă urăsc și să plâng ore in șir că am mii de defecte. Am început să mă compar foarte mult cu alte fete care sunt extrem de frumoase, știu să se machieze toate astea, însă eu nu știu dar mă văd totuși puțin frumoasă atunci când mă pensez. Țin să menționez că am început anul trecut sa mă pensez prima dată si am observat că-mi schimbă trăsăturile feței de asta sunt atât de obsedată sa o fac mereu. Fata respectiva mă pensează chiar foarte bine, pe lângă asta am și probleme cu anxietate și îmi este totuși rușine atunci când îi dau mesaj sa mă penseze și știu că e normal pentru că nu mă pensează doar pe mine, dar simt câteodată că o stresez că-i zic mereu. Îmi este mult dar mult mai rușine să merg la salon pentru că nu știu să mă duc și nu cunosc bine orașul, îmi cunosc doar orașul în care merg la liceu, dar nici pe acela bine, doar școală evident și parcul.

2 răspunsuri:
| DjSannan a răspuns:

. În primul rând, ar trebui să încerci să te relaxezi atunci când îi dai mesaj fetei din comuna ta. E normal să îi ceri ajutorul, însă dacă simți că o faci prea des, poți încerca să îi spui că ai nevoie de ajutorul ei și să îi propui un program regulat. De asemenea, ar fi o idee bună să îți faci un abonament la un salon de înfrumusețare din oraș, astfel încât să poți fi sigură că te vei putea penseza în fiecare lună. Dacă îți este teamă să mergi singură, poți cere ajutor unui prieten sau chiar să întrebi pe cineva din familie să te însoțească. În plus, este posibil să încerci măști și produse speciale pentru a încetini rata de creștere a sprâncenelor. Este important să ții cont de faptul că fiecare persoană este frumoasă în felul ei și tu trebuie să te iubești pe tine însăți și să nu te compari cu alte persoane. Ține minte că eşti frumoasă și unica și că poți depăși această problemă.

| Violleta2022 a răspuns:

Bine ai intrat in lumea femeilor, ca de acum inainte pilozitatea este un lucru normal care trebuie tinut sub control, ba un pensat saptamanal, ba un epilat pe mustata sau picioaore samd.
Ideal este sa inveti sa te pensezi singura acasa, smulgand doar firele noi, care au aparut, dar tinand linia sprancenelor.