| Anonim1a1 a întrebat:

Sunt anul 4 de facultate (drept), deja ma streseaza intrebarea ` ce vei face cand vei termina?`. Adevarul este ca mie nu mi-ar placea sa profesez in acest domeniu (avocat, judecator, grefier... etc, nu sunt facuta pentru asta ), poate in alte subramuri ale acestei facultati. Parintii mei sunt foarte dificili si nu accepta ideea ca eu sa lucrez ca un om care nu are studii, ci zic ca trebuie sa ma angajez pe facultate chiar daca iau minim pe economie, iar mie nu-mi convine sa-mi bat capul intr-o primarie cu acte si fel si fel pentru un salariu de 15 mil( precizez ca sunt in zona Doljului unde salariile sunt foarte mici). Poate imi da cineva idei cu ce sa fac cand voi termina, pe mine m-ar bate gandul sa plec intr-un oras mai mare Timisoara sau Bucuresti unde salariile sunt mai mari, m-ar bate gandul sa dau la ANAF, dar nu stiu si nu am gasit prea multe detalii despre aceasta optiune. Poate sunteti sau ati fost in situatia mea si aveti sfaturi

1 răspuns:
| Bondarel99 a răspuns:

Parintii vor ca job-ul tau sa dea bine in societate, nu ii intereseaza ca tu sa ai un job care sa iti placa si sa te implineasca si pe plan personal.
Asa stau lucrurile in Romania, o asistenta medicala ia 5000 lei dupa ce a dat din an in Paste pe la scoala fara sa invete nimic si unul care a invatat 4 ani carti intregi abia are unde sa se angajeze.
Daca tu crezi ca ai facut o greseala, nu e tarziu sa iti gasesti alt drum. Vrei sa te chinui toata viata cu ceva care nu iti place?
Dar daca totusi vrei sa incerci sa te angajezi in domeniu mergi in Bucuresti, nu sta prin alte orase.