Din cate am inteles nu ai un viitor prea stralcit la acest profil, incearca sa treci la profilul care ti-ar da mai multe satisfacti.
Bună!
Se poate să te transferi din semestrul 2 ( Cererea de transfer se depune înainte de vacanţă )!
Evident, dacă îndeplineşti anumite condiţii şi dacă ţi se aprobă Cererea de transfer...
Diferenţele se dau la/din materia pe care NU ai studiat-o la vechiul liceu...
Vezi mai jos detalii despre procedura de transfer :
"SECTIUNEA a 7-a - Transferul elevilor :
Art. 135. - Elevii au dreptul sa se transfere de la o unitate la alta, de la o filiera la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o forma de invatamant la alta, in conformitate cu prevederile prezentului regulament si ale regulamentului intern al unitatii de invatamant la care se face transferul. Transferul se face cu avizul consultativ al consiliului de administratie al unitatii de la care se face transferul si cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii la care se face transferul.
Art. 136. - (1) Elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai dupa primul semestru, daca media lor de admitere este cel putin egala cu media ultimului admis la specializarea la care se solicita transferul. In situatii medicale deosebite, elevii de clasa a IX-a pot fi transferati si in cursul primului semestru sau inainte de inceperea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, cu respectarea conditiei de medie mentionate anterior.
(2) Elevii din clasele X-XII/XIII se pot transfera de regula la clasele la care media lor din ultimul an este cel putin egala cu media ultimului promovat din clasa la care se solicita transferul. Exceptiile de la aceasta prevedere se aproba de
catre consiliul profesoral.
Art. 137. - In invatamantul primar (clasele I-IV) si in ciclul gimnazial al invatamantului secundar inferior (clasele V-VIII) elevii se pot transfera dupa cum urmeaza:
a) in aceeasi unitate de invatamant, de la o clasa la alta, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa;
b) de la o unitate de invatamant la alta, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa.
Art. 138. - In invatamantul profesional (scoala de arte si meserii si anul de completare) elevii se pot transfera dupa cum urmeaza:
a) in aceeasi unitate de invatamant, de la o clasa la alta, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa;
b) de la o unitate de invatamant la alta, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa. In cazul schimbarii domeniului de pregatire/calificarii profesionale, se sustin examene de diferenta.
Art. 139. - Gemenii se pot transfera in clasa celui cu media mai mare sau invers, la cererea acestora.
Art. 140. - In invatamantul postliceal elevii se pot transfera de la o calificare profesionala la alta, in cadrul aceluiasi profil, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa. In cazul schimbarii calificarii profesionale se sustin examene de diferenta.
Art. 141. - (1) Elevii din invatamantul liceal se pot transfera, pastrand forma de invatamant, astfel:
a) in aceeasi unitate de invatamant, de la o clasa la alta, cu aceeasi specializare/calificare profesionala, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa;
b) in aceeasi unitate de invatamant, de la o filiera la alta, de la un profil la altul, de la o specializare la alta, de la o calificare profesionala la alta, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa, dupa promovarea examenelor de diferenta;
c) de la un liceu la altul, respectand filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesionala, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa, in baza criteriilor prevazute in prezentul regulament si in regulamentul intern al
liceului la care se solicita transferul;
d) de la un liceu la altul, schimband filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesionala, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa, dupa promovarea examenelor de diferenta, in baza criteriilor prevazute in regulamentul intern al unitatii de invatamant la care se solicita transferul.
(2) Elevii din invatamantul liceal se pot transfera la scoala de arte si meserii, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa, dupa recuperarea practicii, in baza criteriilor prevazute de regulamentul intern al unitatii de invatamant la care se solicita transferul.
Art. 142. - (1) Elevii de la scoala de arte si meserii, care au promovat testele nationale, se pot transfera, dupa promovarea clasei a IX-a, in clasa a X-a de liceu, dupa promovarea examenelor de diferente, in limita efectivului de 30 de elevi/clasa.
(2) Obiectele de studiu, precum si materia din care se sustin examene de diferenta se stabilesc de conducerile liceelor, prin compararea curriculumului liceal cu cel al scolii de arte si meserii.
(3) La disciplinele care se afla in planul-cadru al specializarii liceale la care se solicita transferul, dar nu sunt prevazute in planul-cadru al scolii de arte si meserii, la clasa a IX-a, examenele de diferente se sustin din toata materia prevazuta in programele de liceu la clasa a IX-a, la disciplinele respective.
(4) La disciplinele care se regasesc atat in planul-cadru al specializarii liceale la care se solicita transferul, cat si in planul-cadru al scolii de arte si meserii, la clasa a IX-a, examenele de diferente se sustin numai din materia necuprinsa in programele scolare pentru scoala de arte si meserii.
Art. 143. - Elevii din invatamantul liceal, din scoala de arte si meserii, din anul de completare si din invatamantul postliceal se pot transfera de la o forma de invatamant la alta astfel:
a) elevii de la invatamantul seral, cu frecventa redusa sau la distanta se pot transfera la forma de invatamant de zi, cu sustinerea si promovarea examenelor de diferenta, daca au media anuala cel putin 7, 00 la fiecare obiect de studiu, in
limita efectivelor de 30 de elevi/clasa si potrivit criteriilor prevazute in regulamentul intern;
b) elevii de la invatamantul cu frecventa redusa sau la distanta se pot transfera la invatamantul seral in conditiile precizate la lit. a);
c) elevii de la cursurile de zi se pot transfera la forma de invatamant seral, cu frecventa redusa sau la distanta, in limita efectivelor de 30 de elevi/clasa.
Art. 144. - (1) Elevii din invatamantul preuniversitar particular autorizat se pot transfera la unitati de invatamant de stat, la sfarsitul anului scolar, in conditiile prezentului regulament.
(2) Elevii din invatamantul preuniversitar de stat se pot transfera in invatamantul particular, cu acordul unitatii primitoare.
Art. 145. - Nepromovarea unuia dintre examenele de diferenta anuleaza dreptul la transfer. Scoala de la care elevul a solicitat transferul este obligata sa il reprimeasca.
Art. 146. - Transferurile in care se pastreaza forma de invatamant se pot efectua numai in perioada intersemestriala sau a vacantei de vara; regulamentul intern al unitatii de invatamant poate prevedea si conditii speciale de transfer.
Art. 147. - Transferurile in care se schimba forma de invatamant se efectueaza in urmatoarele perioade:
a) de la invatamantul de zi la alta forma de invatamant sau de la invatamantul seral la cel cu frecventa redusa ori la distanta, in perioada intersemestriala sau a vacantei de vara;
b) de la invatamantul cu frecventa redusa sau la distanta la cel seral ori de la alte forme de invatamant la cel de zi, numai in perioada vacantei de vara;
c) elevii din clasa a XII-a, invatamant de zi, se pot transfera in clasa a XIIIa, invatamant seral, dupa absolvirea semestrului I al clasei a XII-a si dupa sustinerea, daca este cazul, a examenelor de diferenta. In aceasta situatie pe diploma de absolvire si in registrul matricol se mentioneaza anul scolar, semestrul I/zi, clasa a XII-a si semestrul II/seral, clasa a XIII-a. Mediile anuale pe discipline se calculeaza din mediile celor doua semestre.
Art. 148. - Transferul elevilor in timpul anului scolar se poate efectua, in mod exceptional, cu respectarea prevederilor art. 136-145, in urmatoarele situatii:
a) la schimbarea domiciliului parintilor intr-o alta localitate, respectiv intr-un alt sector al municipiului Bucuresti;
b) la recomandarea de transfer eliberata pe baza unei expertize medicale efectuate de directia de sanatate publica;
c) la/de la invatamantul de arta sau sportiv;
d) de la clasele de invatamant liceal la clasele de invatamant profesional;
e) de la invatamantul intensiv sau bilingv la celelalte profiluri;
f) in alte situatii exceptionale, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar.
Art. 149. - Dupa aprobarea transferului, scoala primitoare este obligata sa solicite situatia scolara a elevului in termen de 5 zile. Scoala de la care se transfera elevul este obligata sa trimita la scoala primitoare situatia scolara a celui transferat, in termen de 10 zile. Elevul nu este inscris in catalog pana la
primirea situatiei scolare de catre scoala la care s-a transferat. " - SURSA = R.O.F.U.I.P. de la linkul :
http://www.isjcta.ro/......v_2012.pdf
Toate cele bune.
patrizia696 întreabă:
12344fujbujh întreabă: