| Corina789 a întrebat:

Bună! Sunt eleva in clasa a 10 a și îmi doresc sa urmez cariera de inginer proiectant. am înțeles ca ai nevoie de foarte multă fizica. nu le am cu fizica deloc in liceu, diferă fizica de liceu cu cea de la facultate?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, ca inginer constructor sau proiectant ai nevoie de foarte multa matematica, fizica, chimie si rezistenta a materialelor, fiindca-i vital sa calculezi rezistenta materialelor la greutate, la intemperii, la precesul de frecare sau asamablare, in anumite conditii samd.
Da, fizica de la liceu este frectie la picior de lemn, doar notiuni simple, introductive, ca adevaratele probleme serioase se predau la facultate unde trebuie sa iei in calcul si compozitia chimica a metalului, care pusa in ecuatie matematica calculezi diversi parametri.

| MistarGoGu a răspuns:

Ce domeniu de proiectare? Electric, mecanic, construcții!
Relax! Aia de liceu îți este SUFICIENTA!
AM o nepoata a terminat arhitectura Navala în Olanda acum 3 ani și mare lucru la fizica nu făceau! Basics de liceu!
Deci pune burta pe carte și cauta pe net filme cu chestii de fizica EXPLICATE vizual prin animații ca să poți înțelege diverse fenomene și concepte de fizica!

| MistarGoGu a răspuns:

Poți în paralel sa începi cu bazele AutoCAD / CATIA te va ajuta mult!

| MistarGoGu a răspuns:

Vrei în România sau în afara? De facultate zic! Sincer îți recomand ceva din UE! Germania, Danemarca sau Olanda! Burse generoase și condiții DECENTE de studiu!