| Lilia2621 a întrebat:

sunt fata, am 15 ani si 8 luni si fumez de un an, adica din februarie anul trecut! Mentionez ca nu fumez in fiecare zi, doar 2-3 ori pe saptamana cite o tigara! Vara aceasta nu am fumat 2 luni deloc, si chiar in cursul anului au fost cite 2-3 saptamini in care nu am fumat! Fumez doar atunci cind sunt cu prietenele, dar deja renunt la acest viciu.Intrebarea mea este: pot acum plaminii mei sa fie afectati, de exemplu daca as pleca la medic ar putea sa-si dea seama ca fumez?

Răspuns Câştigător
| kaya a răspuns:

Esti mult prea tanara pentru a-ti strica sanatatea fumand, doar sa le arati fetelor ca "poti" sau ca este doar un moft, mai ales ca esti foarte fragila si sanatatea ta ar putea fi afectata mai repede si mai usor ca la un om matur, lucrul acesta poate deveni un viciu si vei scapa foarte greu de el daca nu incerci acum sa renunti.
Ca sa te lasi iti trebuie doar vointa, incearca sa pastrezi banutii sau sa nu ai la tine sa iti mai poti cumpara tigari... gandeste-te in primul rand ca nu este frumos ca o fata sa fumeze, tigara taie pofta de mancare si ingalbeneste dintii, iti va afecta plamanii si va aparea automat tusea si sunt multe altele pe care le poti citi pe internet.Numai bine.

2 răspunsuri:
| haiZI a răspuns:

Iti afecteaza sanatatea, mai ales caile respiratorii si plamanii. Poti incerca diferite ceaiuri sau plasturi care scad dorinta de a fuma. Le gasesti la farmacie si nu sunt foarte costisitoare.pa

| insanewrong a răspuns:

Si nu e de folos metoda cu laptele
Un studiu facut mai demult spunea ca 1 tigara = -10 min din viata cuiva.Si plastrii, gumele speciale, ceaiurile nu te mai pot ajuta cand esti deja un fumator inrait.Ai grija de corpul tau