| A0n1mUL a întrebat:

Buna sunt foarte trist sad tocmai mi-a cerut tata carnetul sunt in clasa a 9-a la un liceu cam prost din oras, din 12 materi la 5 am avut media 5 el la inceput mi-a spus sa invat sa ma straduesc ca ia iau medi mari sa ma bage la cel mai bun liceu din oras. eu nu m-am straduit deloc ba chiar am vrut sa raman acolo.
acum s-a suparat tare pe mine a spus ca imi ia televizorul calculatorul telefonul si ma pune toata ziua sa invat, si mai inante a venit m-a certat si a spus ca nici nu stie ce sa zica la liceul cel bun. cum sa ma bage cu medii de 5 imi este foarte rusine si sunt trist ce sa fac? cum sa scap sa prind curaj sa se rezolve tot?
dau funda. crying

Răspuns Câştigător
| MenInShadow a răspuns:

Usor, intai baga-ti in cap, ca pe el nu ar trebui sa-l doara nicaieri daca tu faci sau nu un liceu bun. El a terminat unu, are servici, etc.
O face pentru tine.
Uite, eu, ca si LiK3, in clasa a 8 a aveam numai note mici. Secretul este sa fii atent in clasa, si sa zapacesti profesorul ala cu explicatii pana intelegi, nu conteaza ca te cearta, n-ai inteles, sa-ti explice ca d'aia e pus acolo.
Daca esti atent in clasa, o sa-ti fie foarte usor sa inveti, pentru ca o sa trebuiasca sa citeste de 2-3 ori lectia si o sa-ti amintesti tot ce ti-a vorbit profu in clasawinking
lasa asa, nu-i mai zice nimic tatalui tau, nici cevade genu "lasa ca pe semestrul 2 o sa am note mai mari" pentru ca o sa-i dai sperante si nu poti sa asiguri asta, te plictisesti de invatat si o dai in bara cum ai facut semestrul asata, si-l dezamagesti.
Las-o asa, roagal sa-ti dea alea inapoi si promite-i ca inveti, ca ai gasit o modalitate, si daca faci cum zic eu, merge.
Eu asa "invat", am pus intre ghilimele, pentru ca cum am precizat mai sus, nu e nevoie sa invat mult, sunt atent in clasa, citesc o data sau de doua ori lectia acasa si-mi aduc aminte, asta-i totwinking
P.s- Daca o sa iei note bune si cineva o sa-ti spuna "tocilarule" fi fericit, nu te intrista, asta inseamna ca invatatul functioneaza si ca tatal tau o sa fie mandru de tine.

2 răspunsuri:
| LiK3 a răspuns:

Pai punete pe invatat asa am fost si eu in a 8 a dar acum in a 9 a am medii de 3X mai mari
Cel mai simplu fa-ti temele fii atent la ora si o sati mareasca media

| InuIo a răspuns:

Destul de naspa chestia. Ai putea sa ii spui ca nu vrei sa te muti pentru ca te intelegi bine cu colegii si alte chestii din astea dar gandeste-te si la viitorul tau. Stiu ca suna aiurea si de pe vremea bunicii dar Romania o ia tot mai rau si nu prea ai ce face fara scoala. Oricum ar trebui sa inveti pentru ati mari medile. Asta e doar parerea mea pentru ca pe majoritatea nu ii prea intereseaza nimic. Succes in continuare.