| Danykmz a întrebat:

Buna...
Sunt ftm transgender.
Adica female to male.
Ăm ca sa înțelegeti m-am născut într-un corp de fată dar mintea mea și comportamentul meu este de băiat.
Și dacă sunt transgenderi pe aceasta platformă vreau sa va întreb ceva.
Este o problema daca incep tratamentele mai târziu? De exemplu 24-25. De ani? Mă voi mai schimba?
TPU va rog sa nu ștergeți întrebarea am mare nevoie de ajutor.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Tin sa precizez ca nu sunt transgender si nu am cunostinte superioare in acest domeniu, adica al tranzitiei, dar o sa iti spun doar o parere, pe care nu vreau sa o iei foarte in serios, mai mult ca o opinie random a cuiva.

Deci, sunt o groaza de persoane care si-au inceput tranzitia foarte tarziu, la varste cum ar fi 40-50 de ani.
Deci este posibil, nu se pune problema.
Doar ca la o varsta mai inaintata, corpul atinge maturitatea si e mai greu sa schimbi fizionomia.
Adica un femeie transgender (nascută in corp de barbat) care isi face tranzitia la 30 de ani va avea cel mai probabil fizionomie mai masculina decat o femeie transgender care isi face tranzitia la 15 ani.
Pentru ca la 15 ani (de exemplu) corpul e in plina dezvoltare si poti sa il,, modelezi" mai usor.

Asa ca ti-as recomanda sa faci tranzitia cat mai rapid posibil. Nu doar pentru linistea ta interioara, ci ca tranzitia sa iasa cat mai optim.

Dar daca nu esti pregătit acum este in regula.
Cand esti tu pregatit.
Ar fi cel mai bine sa vorbesti cu un doctor despre asta. Sau cineva specializat in domeniu.

Eu mereu iti voi valida identitatea de gen masculina (presupunand ca ai pronumele he/him).
Daca altii nu valideaza asta, imi pare extrem de rau.
Nu e vina ta, ci a societatii acesteia transfobe in care traim.

Nu uita ca meriti dragoste, validare si respect. happy
Never give up

| vasile2222 a răspuns:

Eu as zice ca e bine sa mai astepti. Ca sa fii sigur 100% ca asta iti doresti.

| HayateRA a răspuns:

Hey! Și eu sunt ftm?

Poți începe tratamentele și la 24-25 de ani, dar ar fi mai bine sa incepi între 14-18 ani. Când esti copil, corpul trece prin anumite schimbari (pubertatea) și dacă iei hormoni, vei fi fizic mai masculin. Pe măsură ce înaintezi in varsta, e mai greu să ajungi la rezultatul dorit cand vine vorba de asa ceva. Ar fi bine sa incepi cat mai curand posibil.