| Ioanagrrrr a întrebat:

Buna, sunt in clasa a 9, din clasa a 5 am observat că sunt neatentă mereu și fac greșeli fara să mi dau seama,spre exemplu învăț o tema bine dar oricum la teste fac greșeli, și în loc să am 9 sau 10 am 7 sau 8. La matematica știu cum să rezolv exercițiile pentru că sunt atenta la ore,dar la teste eu mereu incurc semnele sau pot scrie un exercițiu și să l incep a rezolva și să scap coste, libere, la biologie la fel sunt buna dar la un test simplu am avut 8 când alții au avut note mult mai bune, nu înțeleg de ce mi se întâmplă chestia asta, ce poate fi greșit cu mine?

9 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

In primul rand, nu ar trebui sa te lasi descurajata de note.Notele nu reprezinta cunostintele tale reale sau inteligenta ta reala ci ceea ce ai reusit sa faci in momentul testarii.Desigur ca este foarte important si benefic pentru tine sa inveti cat mai bine si sa iti imbogatesti cunostintele, dar trebuie sa intelegi ca fiecare copil inmagazineaza informatia diferit dar o si reda intr-un mod aparte.
In al doilea rand, sfatul meu este sa vorbesti cu patintii tai si sa le explici ca ai un deficit de atentie. Daca locuiesti in zona urbana, cel mai probabil scoala ta are un psiholog si ti-as sugera sa i te adresezi lui. Explica-i problemele pe care le intampini, care cel mai probabil sunt deficit de atentie si dislexie si el te va ajuta in aceasta problema.In plus, va putea sa le expuna altfel situatia patintilor tai, astfel incat sa primesti ajutorul necesar pentru a ameliora aceasta problema.

| Ioanagrrrr explică (pentru Floridori):

Mulțumesc mult

| Floridori a răspuns (pentru Ioanagrrrr):

Cu mare drag! Sper sa iti poti solutiona problema.Mult succes!

| tzionut a răspuns (pentru Floridori):

E uimitor ce repede punem un diagnostic fara sa avem toate informatiile.
Ca sfat, in loc sa inveti mecanic, invata logic, structural
Informatia trebuie structurata, sintetizeaza informatia pe jumatate de pagina, la biologie, geografie, chimie.
La romana e suficient sa citesti cartea/ poezia respectiva si sa treci ideile principale pe o foaie.
La matematica/ fizica trebuie sa intelegi fenomenul nu doar metoda de rezolvare. Aici ai internetul care te ajuta. Ex. o matrice se poate rezolva in multiple feluri, unele mai rapide, altele mai lente.

| Ioanagrrrr explică (pentru tzionut):

Eu înțeleg ce citesc, dar am realizat că eu nu depun suficient efort, mersi.

| Ioanagrrrr explică:

Cifre* in loc de coste

| Madmmax88 a răspuns:

Posibil să experimentezi asta din cauza emoțiilor. Probabil simți o presiune în timpul testelor.
De asemnea e probabil să ai o problemă de atenție, de concentrare.

| Ioanagrrrr explică (pentru Madmmax88):

O problema in sensul ADHD?

| Madmmax88 a răspuns (pentru Ioanagrrrr):

Exact.