| AndreeaDeea8 a întrebat:

Bună, sunt in clasa a IX a la un liceu din apropierea casei mele inițial voiam să mă duc la oraș, mai departe de casa mea deoarece multi colegi s-au dus la liceul in care am ajuns acum si chiar nu mai suport, noii colegi ma fac proastă mai tot timpul si cum sunt eu mai sensibilă încep să plâng, ma enervez etc. Dar de 2 luni chiar nu mai suport, până acum mi s-au furat 107 de lei, si mai multe obiecte din septembrie până acum, si doar pentru o pauza in care nu aveam la mine banii, ii normal? M-am "scufundat" in anxietate si chiar nu stiu ce sa mai fac, vreau sa ma mut la alt liceu dar nu vor părinții mei, adică tatăl meu. Nu mai am incredere in mine, plâng aproape de 2-3 ori pe zi si ma doare capul rău de aproape o lună și nu îmi trece.
Am colege in clasa care imi spun "doamne da proastă ești" "sper sa mori" "mori o data" "de ce mai trăiești?" "Ii vina ta" "maturizează-te o dată" (deși le spun ca omul nu se poate maturiza cand vrea, ci atunci când decide subconștientul ca e momentul potrivit) si multe alte chestii răutăcioase. Ce pot sa fac ca sa nu mai fie rai cu mine sau ca sa imi conving părinții sa ma mut la oraș?

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Multaul la oras nu schimba cu nimic situatia ta, dimpotriva, s-ar putea sa o inrautateasca, fiindca cei din oras sunt de 100 de ori mai rai si mai duri, decat cei din sat.
Cumva colega ta are dreptate! Invata a deschizi gura si sa vorbesti, sa te aperi fara sa mai bocesti inutil, ca nu se rezolva nimic de la sine, dimpotriva, se adancesc problemele si ajungi sa disperi.
Maine, cand colege ta te face proasta, sa-i spui ca-i multumesti de compliment, dar te bucuri ca nu esti nesimtita, asa cum este ea, dupa care te intorci cu spatele si pleci.
Probabil va ramane cu gura cascata ca i-ai dat o asemenea replica, dar o merita.
In ce privesc banii, de ce mergi cu multi bani la scoala?
Banii ii pastrezi acasa, niciodata nu-i iei cu tine la scoala, ca risti ce ai patit deja.
Hai, ca viata nu-i chiar atat de rea, pe cat ti se pare tie acum! Capul sus si invata sa dai replici, ca sa nu te mai ia nimeni de proasta si inca ceva: mai lasa plansul, ca-i specific bebelusilor, nu unei fete de liceu.

| Nume6 a răspuns:

Parintii poate nu vor pentru ca sunt de parere ca nu e asa grav, dar doar tu simti ca e grav si nu isi permit sa te tina undeva departe de casa, dar da-i naibii de bani, e vorba de starea ta psihica, o sa faci infarct daca te mai supara idiotii ăia de colegi, ăia sunt draci, nu copiii. Vorbeste cu directorul, cu dirigentele sau psihologul scolii, nu e normal ce se intampla, se numeste builing. Vor lua legatura cu parintii si te vor muta de urgenta la alt liceul, ii vor convinge pe parintii tai. Tu daca nu spui nimic mai rau vor face doamne fereste te vor lovii si vei ramane cu sechele, uite ce arata pe la televizor. Ti-au gasit punctul slab ca nu le faci nimic si nu ii spui nimanui, adica organelor competente politia, directorul etc. Te-au vazut mai slaba de inger, probabil au vorbit cu fostii tai colegi din generala ca esti mai retrasa si sa iti faca viata un calvar, nici bataia nu e o solutie sa ii ataci pentru ca se pot ajunge la chestii grave. Sau suna la protectia copilului, nu e normal ce se intampla. Incearca sa nu le mai arati ca iti pasa, fi indiferenta, indiferenta ii ucide, si incearca sa iei legatura cu un adult din scoala, profesor etc. secretară. Ce copiii, ăștia nu sunt copii, sunt demoni, nu e normal sa calce pe cineva asa in picioare, le lipseste educatia de acasa, daca fac asa cu tine sigur fac si cu altcineva iar parintii nu sunt nici e mai de doamne ajuta. Baftă și mult Curaj!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!