| Cristinnah a întrebat:

Sunt in ultimul an de liceu și vreau sa merg mai departe la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB Cluj, pe psihologie cu licența. Am tot căutat informații cu mediile de admitere dar nu găsesc nimic, și de asemenea criteriile după care se împart studenții la locuri cu taxe sau buget, pentru ca mie mi-ar fi de mare ajutor sa intru la buget. Mă interesează și bursele și care sunt condițiile pe care trebuie sa le îndeplinesc pentru a obține una, și de care fel.

As prefera răspunsuri din experiențe sau cunoștințe, nu linkuri către pagina UBB.

Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Sunt foarte putine facultati care afiseaza mediile de admitere din anii trecuti, nu ar fi in avantajul lor sa faca asta si nici nu cred ca au timp cei care se ocupa de site. Mergi la secretariat si intreaba acolo.

Bineinteles ca studentii se impart dupa medie. Depinde cate locuri sunt, daca se ocupa cele la buget si tu nu ai media necesara, vei intra la taxa.
Bursa poate fi sociala (daca ai un venit mai mic de 1000 sau 1400, nu mai stiu exact, pe cap de membru de familie), de merit (trebuie sa ai media peste 8 sau 9 si sa fii printre primii, depinde cate burse au ei si cati studenti buni vor fi) si de performanta (daca faci performanta, mergi la olimpiade, concursuri si alte chestii si iei premii, dar sa ai si medii foarte mari).

| Cristinnah explică (pentru Bondarel99):

Și dacă cumva intri la taxa sa zicem, și beneficiez de una dintre burse, se anulează plătirea taxelor?

| Bondarel99 a răspuns (pentru Cristinnah):

Nu, taxa rămâne taxa, o platesti când trebuie sa o platesti.
Bursa îți intra in cont și tu decizi ce faci cu ea.

3 răspunsuri:
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Sunt student la UBB. Nu la Psihologie, ce-i drept.
Sa iti zic partile ascunse ale politicii universitatii lor.
La facultatea mea afiseaza mediile din anii anteriori, care sunt destul de mari si te poti ingrijora cand vezi o ultima medie de 9.20 sau de 9.40. Dar asta nu inseamna ca studentii viitori sunt cei mai buni din tara.
Aceste note sunt luate doar fiindca cei de la facultatile UBB au parte de avantaje (probabil si cei de la Psihologie). Avantajele constau in participari la olimpiade, concursuri si chiar simularile organizate de ei.
De exemplu, la FSEGA (pe scurt facultatea de studii economice), apartinand tot de UBB, elevii isi pot mari nota de admitere prin participarea la un concurs organizat de ei primavara. Astfel ca, in fiecare an, ultima medie de la Informatica economica e tot timpul 10. 67-68 de persoane la buget care au tot timpul media 10.

Mi se pare cam ciudat ceea ce fac ei. Probabil de asta si sterg admiterile dupa ceva timp, ca sa nu se vada adevarurile din spatele notelor alora, sa dea iluzia ca sunt elevii cei mai pregatiti.

Sanse ai sa iei, trebuie doar sa te pregatesti constant. Eventual sa si participi anul asta la o olimpiada, concurs sau simularea lor ca sa primesti un avantaj.