| Ioanaalina123 a întrebat:

Bună, sunt la final de clasa a 12-a. Mă întreb dacă are rost să dau bacul dacă nu voi merge la facultate... are rost să mă stresez să învăț?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca are rost foarte mult, ca-s locuri de munca care nu te accepta fara diploma de BAC.
Vrei sa pierzi si unica oportunitate sa iti iei un job, cat de cat decent?
BAC-ul nu-l iei pentru facultate, ci pentru a putea avea un loc de munca bun si pentru a demonstra tie insati si altora bineinteles, ca esti un om capabil, care a fost in satre sa ia examenul maturitatii.
Eu una, nici muncitor necalificat nu mai angajez fara BAC, ca vrea sa se califice la locul de munca si sa ia salariul ca acela care are BAC-ul.

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Asa e... ca doar majoritatea job-urilor nici nu cer sa ai macar un bac luat.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Consideră bacul ca o provocare personală. să îți arăți ție însuți că poți. Poate o să ai copii, nepoți, să fii atunci un exemplu pentru ei.

| Cosmin86 a răspuns:

De ce nu te duci la facultate, vrei sa fii o ratata? O proasta care spala podele?

| eckblume a răspuns:

Pentru demnitatea ta ar fi de preferat sa inveti sa iei bacul. Poti spune ca e doar o hartie, dar totusi iti ofera posibilitatea de a lucra intr-un loc bun. Spre exemplu, daca vrei sa fii vanzatoare si nu ai bac, dar o alta persoana il are, angajatorul nu te va alege pe tine fiindca persoana respectiva are un avantaj.
La facultate poti opta oricand daca ai bacul. Daca nu iei din prima, dai anul urmator admiterea.
Invata cat sa treci si pastreaza-ti o atitudine pozitiva.

| Rd79 a răspuns:

E util sa-l ai. Nu cred ca e asa important cum zic ceilalti, dar nu strica. Mai ales daca vrei sa dai mai tarziu la facultate.