Incearca sa vorbesti mai mult pe Facebook si alte retele de socializare si usor, usor iti vei gasi si prietene.
Ramona,
Ai 14 ani, sigur, poate ca tu te simti singura pentru ca nu ai prieteni dar este posibil sa nu ai momentan pentru ca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda. Trebuie sa respecti oamenii din jur si sa ii ajuti si sa fi prietenoasa, dar prietenii tu ti alegi, nu te aleg ei pe tine...
Daca tie iti place de exemplu sa dansezi, ar trebui sa mergi la cursuri de dans si acolo iti poti face prieteni.
Implica-te in campanii de ajutor (voluntariat) pentru oameni, sau pentru animale, sau pentru natura. Nu strica sa ajuti, nu stiu daca poti la varsta ta sa faci voluntariat in Anglia dar cred ca exista ceva, cel putin articole handmade pentru diverse campanii stiu ca se fac peste tot si ca se cheama voluntari in ajutor...
Esti o copila, iar eu la varsta ta strangeam bani sa imi iau patine cu rotile si bicicleta pegas si ma rugam de parinti sa mergem la pescuit... Sunt vremuri diferite, dar daca mai lasati internetul si mai iesiti si voi pe afara aveti mai multe sanse sa priviti si sa va bucurati mai mult de soare si de natura decat de pereti si calculatoare.
Sper sa iti gasesti prieteni cu care sa poti comunica si sa fi mai vesela. Nu trebuie sa devi trista, cand vei fi mare o sa vezi ca o sa fie destui oameni in jurul tau care vor dori sa te intristeze, tu sa fi vesela si sa nu bagi totul in seama...
Eu sunt crestin ortodox si il am in minte si in inima pe Iisus Hristos. Sa sti ca lucrurile simple nu le vedem mereu ele fiind cele care conteaza. Cand o persoana este trista, nu mai apreciaza soarele de pe cer, nu mai apreciaza faptul ca este sanatoasa, faptul ca poate sa mearga, sa calatoreasca, sa zambeasca si sa fie fericita. Sa rada din orice si sa ii amuze pe altii.
Eu am invatat ca trebuie sa fiu eu fericit sa sa ii ajut si pe altii sa zambeasca si fericirea eu o vad venind de la Dumnezeu, care ma binecuvanteaza cu fiecare bataie de inima. In primul rand apreciez acest dar (viata), si incerc sa fac bine pe unde merg (nu stiu daca pot dar incerc...) iar daca nu pot macar sa nu fac rau. Daca un om e trist si nu pot sa il ajut cu prea mult, macar sa il fac sa zambeasca...
Fi vesela si zambeste mai des, citeste carti, evolueaza in bine si gaseste-ti pasiuni (dans, pictura, pian, chitara, vioara...) care sa iti aduca zambetul pe buze, din care sa iti poti face si un cerc de prieteni cu care ai ceva in comun si de ce nu sa poti face performanta treptat.
Nu te sfatuiesc sa te izolezi si sa stai sa socializezi pe Facebook. Dupa parerea mea eu zic sa te ocupi de persoana ta citind, facand sport si sa te ingrijesti o sa te faca sa te simti mai bine. Poti sa te interesezi de diferite activitati care sa te intereseze asa poti intalni persoane cu interese comune. Adica in mare parte sa iesi afara si sa iti traiesti viata. Fiecare om poate sa aleaga sa fie fericit indiferent de circumstante. Fericirea e ceva ce tine de vointa. Bafta!
Si eu sunt singur si am facut depresie si m-am internat la spitalul Voila Campina sectia 6 cabana 2.Nu le spune apropiatilor ca ajungi acolo.Este impropriu spital de nebuni.Ia legatura cu dr Stanciu Bogdan sau dra Elza Moruzzi.Este o zona linistita, curat, mancare tipic restaurant nu mancare de spital.Esti ca la mare...un sejur 1-2 saptamani si esti in forma.Eu am fost cu moralul la pamant, m-am despartit de fosta prietena, singura care am avut-o pana la 24 ani,
Penaaaa1 întreabă: