| P6n1ic a întrebat:

Bună,sunt o fata de 16 ani care are o relație de 2 ani, este una la distanta și câteodată e dificil, doar el a venit de fiecare data și făcea cu trenu 12 ore,plus cazare etc.
Am încercat o data sa o conving pe mama și nu am reușit, acum ca vine vacanta de paste as vrea sa încerc sa o conving sa ma duc cu un tren direct și sa stau la el câteva zile, el având 18 ani fiind cu mama lui,deci nu facem lucruri dubioase,chiar țin la el și mama știe asta,as vrea niște sfaturi pentru o mama stricta de genu,țin sa precizez ca învăț și bine și nu stau cu anturaje proaste,ea știind cu cine stau,de asemenea nici nu am făcut lucruri grave si mereu stau în casa,dar chiar vreau sa merg si eu deoarece consider ca sunt capabila sa fac asta,deci nu vad vreun motiv pentru care nu m ar lasa,sunt și destul de matura pentru vârsta și am multa grija de mine,mai ales ca nu o sa fac drumul singura,am mai călătorit cu el o zi pana la Brașov și știe ca e okay sa călătoresc cu el,dar e foarte inchisa și nu știu ce sa fac exact, nu vreau doar ca el sa își sacrifice timpul venind de fiecare data, oare ce ați recomanda sau ce sfaturi mi ați da?

2 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Incerc s-o zic pe scurt
Prezintă-i un itinerar clar: trenul direct, datele exacte ale călătoriei, locul unde vei sta și modalitatea de a rămâne în contact permanent.
Amintește-i de experiența pozitivă de la Brașov și subliniază că ești o elevă responsabilă care știe cu cine stă. Dacă mama lui este de acord, sugerează să aveți o discuție în comun pentru ca și ea să își exprime sprijinul. Întreab-o ce anume o îngrijorează și oferă soluții concrete pentru acele aspecte.Promite că vei suna regulat și că vei împărtăși orice detaliu important pe durata călătoriei.
El poate o sa vrea sa întrețineți relații sexuale (e cam 99%)
Nu zic sa nu dar folosiți prezervativ de la începutpana la sfârșit. Va protejati de o sarcină nedorită plus boli cu transmitere sexuală (exista si genetice)

| sierra1 a răspuns:

~sunt o fata de 16 ani...sa stau la el câteva zile... ce sfaturi mi ați da?~

stai acasă, uită-te la un film, stai pe net sau invață sau fă-ți "de cap" loco