anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!

sunt timida, dar nu mai vreau, nu mai pot.crying

x( cum pot scapa d timiditate?

s mai e ceva.prietene mea care cica este cea mai buna a inceput sa ma enerveze raw, mi se pare ca se foloseste de mine, n certam de suntem ft nervoase ea poate sa treaca de la o stare la alta (de la nervoasa la ft vesela. dar eu nu pot)off...simt k nu mai pot

ma puteti ajuta?

6 răspunsuri:
| DarkRoses a răspuns:

Daps! Te ajut eu! Trebe sa vezi lucrurile in „roz" (urasc rozul)Ma rog...trebuie sa fii fericita.Nu te ascunde.Nu lua cearta cu prietena ta in serios fiindca e pacat sa se termine o prietenie frumoasa.Fa din certuri, glume.Partea cu timiditatea, asta crezi tu.Dar de fapt nu esti! Spune.ti asta, ia o gura mare de aer si baga.te in seama cu toti.Nu ai cum sa pierzi din asta si nu te costa sa fi sociablila. Spun asa pentru ca am fost si eu odata asa.Asta din motive imbecile sh personale.Mi.am dat seama k n.are rost sa ma ascund pentru ca e pierderea mea.Ai incredere in tine! Ti.o zic sincer pentru ca asta conteaza!winking

| DιιιάLøvєs1Dツ a răspuns:

Buna happy. Si eu aveam problema cu timiditetea intr-o vreme I don't want to see...nici nu vreau sa-mi mai amintesc big grin laughing. Uite sfatul meu : Fa pur si simplu tot ce-ti trece prin cap. daca vrei sa vb cu cutare de x, nu imi stai pe ganduri. mergi si ii zici ce ai de sp... incearca sa fii tu insati happy. si sa nu te gandesti la consecinte de ex " daca ma fac de ras?" sau cv de genu pentru ca nu are rost, la urma urmei, toti suntem oameni, si suntem in mare la fel, deci nu ai dc sa-ti fie frica sa te bagi in seama cu cineva sau cv de genu. doar no sa-ti dea nimeni in cap daca il/o intrebi ce face sau altceva.
Si in legatura cu prietena ta cea mai buna. am un sfat care sunt aproape sigura ca o sa functioneze :d. pentru ca si eu patesc des asta... decii am invatat ca cel mai eficient lucru e sa faceti o mica pauza. gen o saptamana, sau daca de obicei va vedeati si mai des, atunci facete o pauza si mai mare :d. si o sa vezi k dupa ce ti-a dus lisa o saptamana sau respectiv mai mult, o sa se comporte altfelbig grin. sau daca totusi nu functioneaza. atunci inceara sa-i platesti cu aceeasi moneda, sa profiti si tu de ea. sau, mai bine, sa discutati deschis :d. intreab-o dc se comporta asa cu tine si poate vei rezolva cv :d.

bafta :*.

| DιιιάLøvєs1Dツ a răspuns:

Nu mai stai***

| Fineness a răspuns:

Stiu ca suna absurd...dar iti recomand sa citesti,, Academia Vampirilor'' de Richaell Mead, EDITURA Leda.(sunt 6 volume).
Este vorba de o adolescenta Rose, care trece prin foarte multe pericole.
In fine, primele 50 de pagini te vor plictisii, dar pe parcursul lecturii, va fi o superba poveste.
Chiar daca titlul suna infricosator, nu e deloc asa.
Uff... sa trecem la subiect-deci, inainte si eu eram exact ca tine, timida. Dar cartea aceasta a fost pentru mine cheia succesului si m-a ajutat sa inving TIMIDITATEA.
Da rezultate 100%.
Daca e cumpar-o, iar daca nu, mergi la biblioteca orasului tau si o gasesti sigur.
Sper ca te-am ajutat.( paginile se citesc extrem de repede)!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut!

Nu e usor sa scapi de asa ceva,dar iti dau un sfat

Daca esti o persoana care petrece foarte mult in fata calculatorului, nu vei scapa. Daca ai prietene chiar daca probabil nu sunt foarte apropiate incearca sa iesi cu ele, trebuie sa iesi in lume si sa interactionezi cu alte persoane.Propuneti un timp de stat la calculator, de exemplu, maxim 2 ore,in felul acesta vei incepe sa te plictisesti si vei avea dorinta sa interactionezi cu lumea.
Un alt sfat practic ar fi sa scrii niste reguli pe o foaie si de care sa te ti,cum ar fi "Nu am voie sa gandesc negativ",iar cand se intampla sa gandesti negativ iti pui acolo in dreptul acelei reguli o bulina neagra sau te pedepsesti in vreun fel, iar daca incepi sa gandesti pozitiv iti pui o bulina rosie sau te rasplatesti cu ceva.
Cand stai pe calculator ai putea sa intri pe un chat romanesc si sa vorbesti acolo cu indrazneala, in felul asta ai putea sa-ti maresti increderea in tine pentru ca probabil lipsa increderii de sine sta la baza timiditatii tale.Mai poti sa scrii pe o foaie tot ce te-a deranjat in trecut dupa care sa o mototolesti bine si sa o arunci,asta semnifica,ca ti-ai aruncat tot trecutul tau negativ la gunoi.
Atunci cand ai persoane in jurul tau incearca sa zambesti si sa te uiti in ochii persoanei cu care vorbesti.

Acestea sunt cateva sfaturi care te-ar putea ajuta, daca doresti sa vorbim lasa id pe privat.

Mult succes, si nu uita ca nu esti inferioara nimanui!

| rexiomaria a răspuns:

Of, si eu is asa si cam tot asa e si cu prietena mea, adica nu prea i pot spune prietena dar eh na, deci:
1.Fi tu insasi! adica stiu ca nu mai poti simti ca ai fi mereu singura, faci prieteni din afara clasei!
2.Deci cu cica "prietena" ta e intr-o stare prosta las-o sa se calmeze! cand e calma spune-i ca trebuie sa fie ceva mai happy daca e mereu boring si "*sad" ca va cadeain depresie.
3.Cand chiar nu ai cu cine vorbi! ai parinti! verisori! vorbeste cu ei! nu sunt rude de geaba!
Cam, atat scuze intrebarea are 2 ani vechime dar daca vezi asta pune in practica, poate merge.