anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt urata,adica chiar sunt la propriu, fizic vorbind.Si nu stiu ce sa fac ca sa ma placa colegii.Si fetele,si baietii care ma cunosc din scoala si alte persoane,ma considera urata, cum ma pot schimba in ochii lor.Va rog frumos, spuneti-mi.Sunt timida si rusinoasa,nu am tupeu sa le vorbesc,nu am curaj sa ma bag in seama cu ei,chiar daca ne cunoastem de atatia ani.Ce ar trebui sa fac? Vreau si parerea baietilor, dar si parerea fetelor.

Răspuns Apreciat de Editori
| MihaelaDart a răspuns:

Nu esti absolut deloc urata, esti chiar frumusica foc. Nu trebuie sa dai ascultare celor din jur si prin vorbele lor trebuie sa-ti intaresti psihicul. Priveste-te in oglinda si spune chiar tu, esti frumoasa, cea mai frumoasa. Cei care spun asta sunt invidiosi pe aspectul tau si nu trebuie sa ii bagi in seama. Trebuie sa le raspunzi ca atare cu "sa va uitati in oglinda voi si apoi comentati pana atunci mucles", caci nimeni nu s-a facut perfect in lumea asta si toti oamenii sunt frumosi si din aceia nu se ingrijesc ca atare de look-ul lor. Cat esti eleva in perioada asta, mereu se va gasi unul sa comenteze ceva urat despre tine. Nu trebuie sa pui totul la suflet, trebuie sa treci mai departe si sa devi ambitioasa, nu te lasa calcata in picioare.
Poti apela la psihologul scolii sa te incurajeze emotional si psihologic sa treci de fiecare data cand treci prin problemele vietii, prin problemele varstei a unui adolescent, te va ajuta foarte mult comunicand cu acesta in privat, decat cu o prietena sau colega de banca care sunt sigur ca-ti va da sfaturi eronate.
Fruntea sus!

| Ralukafay a răspuns:

Pai nu am cum sa ma uit in oglinda si sa spun ca sunt frumoasa pentru ca nu sunt si nu am cum sa le spun lor sa se uite in oglinda pentru ca ei sunt chiar frumosi.Si noi nu avem un psiholog al scolii.

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Da-mi o poza cu tine sa te vad, poate exagerezi, suferi de vreo obsesie, poat isi imaginezi toate astea vb serios, problema e ca ai nevoie de ajutor. sprjin emotional

| Ralukafay a răspuns (pentru RAY):

Chiar sunt urata si nu am cum sa exagerez cand toata lumea imi spune ca sunt urata.Cum iti pot da o poza cu mine?

| RAY a răspuns (pentru Ralukafay):

Uplodezi o poza si imi dai linkul simplu, poate isi imaginezi nu cred ca toata lumea spune asa ceva
https://postimage.io/

| Ralukafay a răspuns (pentru RAY):

Ba da, toata lumea spune asta.

| RAY a răspuns (pentru Ralukafay):

Da poza

| OldSoul a răspuns:

Dupa cum am mai raspuns intr-o alta intrebare, in opinia mea nu exista persoane urate.
Exista doar persoane care nu si-au gasit un stil, un look care sa le avantajeze.
Eu zic ca aici te poti incadra si tu.
Esti fata, si cel mai adesea societatea induce ideea ca fetele arata mai bine cu parul lung, sincer, nu stiu, eu zic ca unele persoane arata mai bine cu parul tuns scurt, sau nu stiu, pur si simplu diferit fata de celelalte persoane, exista foarte multe posibilitati, incearca si vezi ce te prinde mai bine.
Trebuie sa stii sa-ti scoti in evidenta trasaturile.
Dar mai stiu ca pe oameni nu ii vei putea multumii niciodata pe toti, degeaba incerci tu sa te faci placuta colegilor, daca faci ceva doar pentru a fi placuta renunti la tine, iti pierzi personalitatea, si sincer nu stiu ce e mai rau, sa nu fii placuta, sau sa pretinzi a fi altcineva.

Tu trebuie sa inveti sa te apreciezi tu pentru prima data, daca tu nu te apreciezi nu te astepta ca ceilalti sa o faca.

| Ralukafay a răspuns (pentru OldSoul):

Pai nu am cum sa ma apreciez cand atatia oameni.din spate imi spun ca sunt urata.Ma simt atat de prost langa colegii mei cand mergem in excursie pentru ca lor le este rusine cu mine.

| Ralukafay a răspuns:

Daca vreti sa imi sugerati cum m-as putea imbraca, machia si altele si sa imi raspundeti la intrebarea de mai sus, intrati pe link-ul asta si o sa ma puteti vedea http://www.fb.com/AncaSorrana

| KEiGHT a răspuns (pentru Ralukafay):

Nu esti urata deloc, nu mai spune prostii, esti inca tanara, urmeaza sfatul meu de mai sus, nu e varsta la care sa iti faci griji in privinta fizicului ci al materiilor asimilate din scoala, comportament civilizat si multe altele pana sa ai astfel de griji la aceasta varsta!

| Ralukafay a răspuns (pentru KEiGHT):

Pai da, dar vreau sa fiu si eu frumoasa ca celelalte.

| KEiGHT a răspuns (pentru Ralukafay):

Tu ai alt dar de la natura, viata nu e dreapta dar tu o poti atrage de partea ta facand lucruri minunate.

| copilaroasa2k17 a răspuns:

Nu stiu de ce te subapreciezi atata. Esti frumoasa. Frumoasa in felul tau. Nu trebuie sa fi ca celelalte fete si nu stiu de ce ti-ai dori sa fi ca ele. Trebuie sa ai mai multa incredere in tine. Crede-ma ca si eu eram la fel. Disperata dupa atenţia altora si ca toata lumea sa ma placa. Dar mi-am dat seama ca nu trebuie sa multumesc eu pe nimeni si ca doar parerea mea conteaza. Asa ca sfatul meu pentru tine e sa fi tu insati si aminteste-ti ca nu toata lumea trebuie sa te placa. Si inca ceva: Sa stii ca am cunoscut persoane mai uratele care au multi prieteni, dar doar datorita faptului ca ele se simt bine in pielea lor si nu le pasa de gura lumii. Numai bine!

| Ralukafay a răspuns (pentru copilaroasa2k17):

Eu nu vreau sa fiu frumoasa in felul meu.Eu vreau sa fiu frumoasa, sa ma considere toata lumea asa, daca nu toata lumea, macar majoritatea.

| copilaroasa2k17 a răspuns (pentru Ralukafay):

Dar de ce iti doresti asta? Ce crezi ca vei primi sau castiga daca dobandesti acea frumusete? De ce conteaza atata părerea altora?

Pai conteaza parerea altora pentru ca atunci cand toata lumea iti spune cavesti urata, parerea ta este aceeasi.Adica sti vorba aia, e unu nebun sunt doi nebjni, da` nu e toata lumea.

| copilaroasa2k17 a răspuns (pentru Ralukafay):

Hai ca-ti dau un alt exemplu: cu Arca lui Noe. Toti credeau ca e nebun pentru ca ei credeau ca nu avea cum sa ploua, d-apoi sa vina potopul, bazandu-se pe faptul ca era fumos si cald afara. Insa el nu a stat si s-a gandit la parerea oamenilor si a facut ce simtea. Asa si tu. Cei care spun ca esti urata spun asta asa, bazandu-se doar pe trasaturile tale fizice. Insa tu trebuie sa-i ignori si sa-ti demonstrezi tie si lor ca nu e asa. Ca esti frumoasa. Poate ca pe din afara nu esti Beyonce sau Angelina Jolie, dar daca interiorul e unul frumos, atunci si exteriorul va fi la fel. Stiu ca m-am cam abatut de la subiect, dar eu sper ca ai inteles. Acuma totul depinde de tine. Daca vrei sa stai toata viata si sa umbli dupa atentia altora si sa iei in considerare toate parerile pe care le au despre tine e alegerea ta. Eu te-am sfatuit si te sfatuiesc sa fi tu insati si sa fi mai increzatoare in propriile puteri.

Eu sunt de aceiasi parere cu ceilalti oameni: sunt urata si niciodata nu se va schimba asta, cand o sa cresc mare ori o sa ma izolez de tot si toate, ori imi pun o masca pe fata, ori o sa ma colorez pe fata ca si solistul de la Carla`s Dreams, ori imi pun o punga in cap si umblu asa.Pentru ca pentru mine conteaza parerile celorlalti.

| anonim_4396 explică (pentru Ralukafay):

Poate atitudinea asta iti face mai mult rau decat aspectul.

| Ralukafay a răspuns (pentru anonim_4396):

Toate imi fac rau, inclusiv aspectul.

| Daria0123456789 a răspuns:

Anca, nu esti nici deloc urata. Nici pe departe.
Nu cred ca ar trebui sa iti faci un scop din a-i ferici pe ceilalti, ca nu e nici sanatos si nici nu vei reusi sa ii multumesti pe toti vreodata. Si nu iti fa scop nici de a te integra cu orice pret in vreo gasca pentru ca sunt grupuri in care iti vei da seama ulterior ca este mai bine ca nu ai intrat. Cauta sa te imprietenesti cu oameni de la care ai ce invata si care tin la tine.
Iubeste-te si respecta-te inainte de toate tu pe tine inaintea celorlalti. Daca tu nu te apreciezi cum te poti astepta ca altii sa o faca?
Invata bine la scoala ca asta e cel mai important acum. Sa-ti croiesti un viitor de care sa te bucuri si sa fii mandra. Citeste, informeaza-te. Dezvolta-ti aptitudini si talente. Pune-ti in valoare calitatile. Sunt sigura ca ai din belsug.

| Ralukafay a răspuns (pentru Daria0123456789):

Pai nu am cu cine sa ma imprietenesc pentru ca nimeni nu vrea sa se imprieteneasca cu mine, toata lumea ma evita.

| Ralukafay a răspuns (pentru Daria0123456789):

Si eu nu am nici talente, nici aptitudini si nici calitati.

| Daria0123456789 a răspuns (pentru Ralukafay):

Nu vreau sa fiu carcotasa si sa zic sa tu de fapt te alinti aici, dar nu inteleg de ce te desconsideri cu atata patos. Ceilalti iti pot spune ca esti urata si pentru ca vad ca le merge si vad cum reactionezi la asta. Si-au gasit sacul in care sa dea ca sa se simta ei bine pentru neajunsurile lor. Nu lasa pe nimeni sa te calce in picioare, Anca. Nu cred ca esti tu nepotrivita, ci ca anturajul e.
Mi-e greu sa cred ca nu ai calitati. Eu ca strain vad deja la prima mana o fata sensibila, frumoasa si inteligenta. Si cu siguranta sunt si alte lucruri faine la tine. Anca, toti suntem buni la ceva. Trebuie sa descoperim la ce, sa dezvoltam si sa fructificam acel ceva. Daca nu ai aptitudini, fa rost. Invata o limba straina sau mai multe, invata sa dansezi, sa desenezi, un instrument muzical, un limbaj de programare, etc. Acestea sunt lucruri care ti-ar fi de folos in viitor, in plan profesional si nu numai.
Totodata, ai grija sa fii un om bun, responsabil si muncitor, respectuos si cu respect de sine. E important sa ai grija si de interior ca degeaba e ambalajul frumos daca interiorul e putred. Iar cu timpul si ambalajul se degradeaza...Mai e si ce zicea cineva mai devreme, e vorba si de atitudine. Sunt altii mai urati, mai prosti, mai plini de defecte dar o duc bine. De ce? Pentru ca ei aleg sa vada sau sa puna in valoare doar ce au bun si sa mearga cu incredere prin viata. Cu restul fie te impaci pentru ca nu ai cum sa schimbi sau lucrezi la imbunatatire.
Ceea ce am vrut sa zic mai sus este ca e bine sa fii sociabil si sa vrei sa ai prieteni, dar nu cauta sa te intovarasesti cu absolut oricine, doar pentru a nu te simti singura. Mai bine singura decat in compania oamenilor nepotriviti. Respecta-te! Ai grija pe cine primesti in viata ta ca sunt si oameni cu intentii mai putin decat onorabile, ascunsi in spatele unor cuvinte potrivite si frumoase. Lucrurile chiar nu sunt mereu ceea ce par.
Stai in banca ta, da-ti toata silinta la scoala, munceste mult, iubeste-te si apreciaza-te pentru ce esti si ce poti si ai sa vezi ca o sa fie bine. E timp si pentru machiaj si pentru baieti, si pentru toate. Bucura-te de varsta pe care o ai si de timpul liber de care dispui. Cat despre colegii aceia care te evita, ei nu fac altceva decat sa arate ca parintii nu s-au ocupat indeajuns de bine de educatia lor. Tu vezi-ti de treaba si ai sa vezi cine va ajunge mai departe, cine o va duce mai bine in 10, 20, 30 ani. Stii vorba aia "good things come for those who wait'? E pe bune. Cu rabdarea treci si marea.

Răspuns utilizator avertizat
| KEiGHT a răspuns:

...fiind urata sansa ta unica in viata e sa pui mana pe carte sa inveti cat mai mult sa castigi bani sa iti faci operatie estetica la ochiul intern(caracter), poate te vei vedea macar tu frumoasa!

| Ralukafay a răspuns (pentru KEiGHT):

Nu vreau operatii estetice.

| Cris988 a răspuns:

Nu ești urâtă! Ai trăsături plăcute, de copil, încă. Vrei sa ai frumusetea aia artificiala, sa pari mai matură? Mi se pare ca nu te avantajează ramele ochelarilor. (Nu știu, poate nu ma pricep).Ps. Lasă machiajul. Eventual, poți sa te dai cu puțin luciu de buze, gloss sau uneori cu rimel.P.S E normal ca adolescent, sa iti dorești sa fii mai frumos și sa nu te simți bine în pielea ta.Sunt putini cărora le place cu adevărat, cum arată. Trebuie să te accepți asa cum ești, și încet încet sa te placi.Un machiaj bine făcut, o haină frumoasă te fac sa te simți mai frumoasă și sa ai mai multă încredere în tine
Dar după ce le dai jos, ce faci? Și colegii tai sunt niște nesimțiți! Nu cred ca sunt mari frumuseti.

| Ralukafay a răspuns (pentru Cris988):

Ba da, sa stii ca colegii si colegele mele sunt chiar foarte mari frumuseti fata de mine care arat ca muma padurii.

| CristiRx8 a răspuns:

Fetita, vrei sa fii frumoasa? Machiaza-te de la varsta asta sa te strici atunci. Esti prea dura cu tine insuti si ti-e teama sa vorbesti cu,, colegii aia `` care nu te plac. Asta e, ei nu te plac, tu nu trebuie sa stai cu ei atata timp cat ei nu te vor langa ei.

| Ralukafay a răspuns (pentru CristiRx8):

Nici macar machiajul nu ma ajuta.