| Alexandraaaaaa a întrebat:

Buna TPU.

Aam o mica intrebare [pentru FETE]. sunt la varsta in care trebuie sa-mi apara pubertatea.

as dori sa-mi raspunda fetele care au ciclu. Boon, intrebarea este : voi ati primit niste "'semne" ca va vine ciclu? sau va ia asa prin surprindere? ca mi-e frica sa nu ma apuce la scoala ca inebunesk!

mentyonez ca de multa vreme am scurgeri vaginale sunt dezvoltata si am si cosuri pe fatzza.

pe voi unde si la ce varsta ati avut pentru prima oara ciclu? vreau sa-mi raspundeti sincer, deoarece sunt speriata de aparitia pubertati.

3 răspunsuri:
| Maddiii a răspuns:

Pai mie cand mi-a venit ciclu a inceput sa am doara spatele, burta, si ameteam ff des! nu stiu daca te pot ajuta cu ceva, insa, sper sa fie OK!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am avut prima oara la 10 ani si nu mi-am dat seama decat de dim cand am gasit pete de sange pe pat (nici nu stiam cum sa fol un tampon XD). oricum dup-aia a inceput sa apara un fel de lichid albicios (cateva zile inainte sa vina), dar de obicei am dureri abdominale, mai ales in zona unde sunt ovarele si uterul + mi se schimba pofta de mancare si devin putin mai irascibila decat de obicei. oricum, nu se manifesta asa la toata lumea. important e sa ai tampon zilnic pe moment si sa verifici in fiecare pauza, sau o data la 2-3 pauze. ia tampoane mari la tine in caz ca apare (de preferinta vreo 3 pentru fiecare zi) si apoi te descurci. nu-ti face prea multe griji k nu dureaza decat 3-5 zile maxim si dupa primele 2 dati te obisnuiesti. mult succes cu pregatirile big grin si nu te mai ingrijora =3 e cv natural pan'la urma

| anonimaaaaaa1234 a răspuns:

Eu am avut prima oara ciclu la varsta de 13 ani si bine sunt dezvolata da nu mult! laughing
Prima data o sa apara scurgerile vaginale.
Iar apoi niste pete micute maroni, care iti dau semne ca menstruatia se apropie!
Prima data nu cred ca o sa-ti curga extraordinar de mult. putin de acea iti recomand absorbantele Bella sau evry day care sunt mai groase! :*
Mai incolo intreab-o pe mama ta! Ea te va ajutawinking
Poarta la tine un absorbant ca sa poti fi sigura!
Succes laughing sa ai grija de tine!
Funditzzzaa?! laughing!