| Scapariiiiiiiiicii a întrebat:

Aceste intrebari sunt adresate fetelor: 1. In ce clasa sunteti? 2. Ati vorbit vreodata cu diriginta voastra despre menstruatie si despre transformarile unei fete la pubertate? Daca da, in ce clasa erati, cum s.a exprimat si ce intrebari va pus referitor la asta.

3 răspunsuri:
| nofreak a răspuns:

Intentia ta este aceea de-a te adresa dirigintei sau cum?!
Ei bine, eu nu am vorbit niciodata cu vreo diriginta despre "evolutia feminina"! Eu am vorbit cu prietenele mele si cu mama mea, dar o poti face si cu diriginta!
De obicei profesorii sunt foarte deschisi in privinta asta (asa si trebuie pentru ca unii parinti chiar nu sunt iar copilul trebuie sa stie/sa se informeze de undeva) si nu este nicio rusine, sunt lucruri banale, obisnuite ce tin de intreaga "natie umana". Si actuala mea diriginata este la fel insa eu nu am avut vreun contact direct in privinta asta. Sunt la liceu, in clasa terminala.

| Scapariiiiiiiiicii explică (pentru nofreak):

Da, intr-adevar, as vrea sa discut cu diriginta mea, insa, mi.e foarte rudine si nu stiu cum sa ma adresez. (sunt in clasa a6a).

| nofreak a răspuns (pentru Scapariiiiiiiiicii):

Dar de ce nu o faci cu parintii? Nu ti-ar fi mult mai usor?
Trebuie sa recunosc ca si mie imi era foarte rusine sa vorbesc pana si cu mama despre aceste lucruri, nu aveam curaj sa-i spun sa-mi cumpere niste boxeri (stiu, suna absurd.dar asa ma simteam si chiar mi-i doream).
Eu spun sa incerci cu mama ta (pentru ca ea este persoana de baza, prietena ta chiar daca acum nu pare asta, si mai tarziu ai sa intelegi)!
Daca tot tii sa vorbesti cu diriginta ta atunci asteapta momentul "potrivit" (cand nu sunt colegii tai), si poti sa te adresezi gen:
"-Doamna diriginta, poate vi se pare absurd dar imi doresc mult sa aflu despre trasformarile prin care trece femeia de-a lungul vietii, vreau sa stiu ce ma asteapta sau pur si simplu...ce inseamna sa fii femeie toata viata? Da, sunt curioasa! big grin"
Si o a 2-a metoda, ai putea sa-ti scrii un bilet (gen ce ti-am scris eu mai sus) si sa i-l dai in pauza, cand ia catalogul si pleaca in cancelarie..sau stiu si eu, poti sa i-l dai cand vrei tu! Cam asa faceau colegii mei cu diriginta din gimnaziu!
Sunt lucruri normale si n-o sa reactioneze ciudat daca este o persoana deschisa, dulce!
Nu te teme, nu-ti fie rusine!