Este bine sa porti o discutie cu ei si sa le explici ca inveti si te stradui cat poti, dar esti copil si s-a intamplat sa iei 4, nu e nici inceputul, nici sfarsitul si ca mai ai nevoie si de recreere, mai binefi directa ca doar nu o sa te ia la bataie.
Am trecut si eu prin de astea. Pai cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu mama ta si sa-i spui ca a fost un incident, nu te asteptai dar s-a intamplat. Se mai intampla, nu e capat de tara. Notele nu conteaza atat de mult, conteaza ce ai tu in cap. Ar trebui sa te iei un pic de ei si sa le spui raspicat chestiile astea. Nu mai esti chiar un copil si ar trebui sa inteleaga ca se mai intampla si de astea. E mai bine sa afle de la tine decat de la sedinta.
Ar trebui sa-i spui cumva mamei tale pana joi daca vrei sa nu iasa cu scandal[asa mare], linguseste-te pe langa ea si cand prinzi momentul ca e,, dispusa,, ii spui de nota
Trebuie sa incerci cumva sa reiei dialogul cu ei. Trebuie sa-i explici ca a fost un accident si ca astfel de lucruri tind sa se intample din cand in cand ''si pe la case mai mari'' cum ar fi cazul tau. Trebuie sa le explici ca toata presiunea pe care o pun pe tine nu e deloc benefica si ca doar iti face rau si sa le ceri ajutorul mai des.