anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

BUNA TPU AJUTATI-MA
Nu stiu cum se face dar de cand cu gandul ca incep scoala parca ma ia asa un fior si ma umplu de emotii. Totul fiindca sunt putin introvertit si ma gandesc deja ca va merge prost din prima zi.
Mentionez ca sunt la liceu in al treilea an si pana acum n-am avut probleme de genul dar intrebarea e :

Cum sa capat incredere in mine?
Cum sa scap de golul asta in stomac?
Si cum fac sa nu ma mai ingrijorez atat pentru ce va fi?

- Gandul ca voi avea niste colegi noi ma cam intimideaza, de asemenea si nu stiu ce sa fac. -

Nu radeti de mine, doar ajutati-ma, ofer funda.

2 răspunsuri:
| justanotheruser99 a răspuns:

Awww... Ce drăguț, clasa a 11-a si inca nu te-ai obișnuit cu chestiile de genul... Ok, deci... In primul rand, nu strica sa fii mai optimist, stai calm, ce s-ar putea întâmpla? In orice caz nimic catastrofal. Apoi in legătură cu caracterul, incearca sa te deschizi in fata altor persoane, fa-ti prieteni noi, iar cu timpul vei vedea ca vei prinde curaj si vei fi mai încrezător. De golul din stomac ce sa spun? Încearcă sa te relaxezi, nu fi așa emotiv si mai mănâncă si tu ceva :)), (PS: scuze... Dar sarcasmul nu ma paraseste).
Ok, si pentru ultima intrebare raspunsul e: pur si simplu nu te mai gândi la asta, savurează ultimele zile de libertate a.k.a vacanta!
Iar cu colegii noi nu te stresa, un nou prilej de a interactiona cu alte persoane, poate iti vor fi buni prieteni, deci nu vad motiv de ingrijorare. Mult succes!;)

| Nemessys a răspuns:

Ce ar putea fi rau? Pai emotiile tale. Scape de ele ca daca nu, cine stie ce o sa faci din greseala si o dai in bara din prima zi. Eu cand eram mic zicea: NUUU INCEPE SCOALA! Si acum : wow. incepe scoala tongue Adica ma doare undeva ca nu rezolv nimic daca ma plang sau asa. Fi tu insuti, fi mai comunicativ cu noii tai colegi, nu sta retras ca mai rau faci, incearca sa-ti faci cativa prieteni inca din prima zi si gata. Acuma raspunsurile la intrebarea cu numarul:
1. Pur si simplu incearca sa fii (sau sa pari) un om calm, curajos care tot asa il doare-n @&* ca a inceput scoala...
2. Manca si tu ceva. ( glumesc) Pai prolema cu numarul 2 este cauzata de problema cu numarul 1. Deci daca rezolvi 1, rezolvi si 2.
3. Nu cred ca vine sfarsitul lumii deci nu ai de ce sa te ingrijorezi. Ti-am zis. te duci la scoala, iti gasesti colegii, faci cunostiinta cu ei, astepti sa palavrageasca directorul, te duci in clasa, iei carile si gata..acasa! prima zi de scoala s-a terminat. Nu-ti face griji ca are ce sa se intample rau. Ca doar ti-am zis daca esti timid si retras si continui sa fii in starea asta cum esti acum, mai rau iti faci. Si nu am niciun motiv sa rad de tine. Bafta!