Cum credeam, este din cauza ghiozdanului.Nu este nimic grav dar in timp ti se va uza spatele.Va trebui sa schimbi giozdanul ala cu altceva cu o geanta ceva.Si cand vrei sa iti relaxezi spatele incerca sa stai 10-20min pe spate si fara perna.Tot ce trebuie sa faci este ceva in privinta ghiozdanului si incerca sa mergi mai drept ca nu iti va face rau.Ai grija de tine si sper ca te-am ajutat.
Cel mai bine este sa te duci frumusel sa iti faci o radiografie. Spune parintilor ca te doare spatele si stai linistita un consult nu strica.Iti zic asta pentru ca nu e de joaca cu spatele si daca faci exercitii fizice sa nu cumva sa se agraveze (vorbesc din propria experienta).Nu te speria inca esti in crestere pentru o perioada lunga de timp mai apar probleme de genul dar ca sa fii sigura ca nu ai nimic eu zic sa le spui parintilor tai despre aceasta situatie.(de la spate pleaca toti nervii corpului nu e normal sa doara sub nici o forma)
Depinde in ce zona te doare.Greutatea ghiozdanului este destul de mare pentru tine si din cauza asta te face sa mergi putin mai "cocosata".Si eu aveam aceleasi probleme cu ghiozdanul dar dupa ce il dadeam jos in 2 min nu ma mai durea nimic.Dar daca ghiozdanul este exagerat de greu cum sustii ca este atunci cu siguranta iti creeaza probleme deoarece creeaza o presiune asupra discurilor coloanei iar la o varsta asa de frageda ca a ta, oasele sunt inca moi si usor de desplasat.Nu este bine.Cand esti in vacante spatele tot te doare? Te doare de cant porti gizozdanul? Daca nu te doare cand esti in vacante sau in weekend cand te relaxezi este bine(numai sa imi zici unde mai exact te doare),dar daca te doare tot timpul atunci este o problema, iar daca durerea a inceput dupa o anumita perioada a purtarii ghiozdanului, atunci greutatea lui este de vina si va trebui sa gasesti alta metoda de a cara cartile.
Pai durerea e prin zona gatului, in vacante nu ma doare.Doa ca durerea nu trece asa de usor dupa ce dau jos ghiozdanul durerea continua, imi trece doar daca stau o vreme in pat sau stau dreapta.Si mersul meu e cam cocosat.
Pana acum nu aveam probleme dar durerea a inceput in mod special de cand a inceput scoala